Održan 12. Valjevo Open – Memorijal Svetlana Radojević

U subotu 10. februara 2024. godine u hali Student u Valjevu održan je 12. Internacionalni karate turnir Valjevo Open – Memorijal Svetlana Radojević. Ovaj prestižni turnir tradicionalno organizuje Karate klub 014 Valjevo u saradnji sa Karate federacijom Srbije. Nastupilo je preko 350 takmičara iz 40 karate klubova iz Republike Srpske i Srbije. Na turniru pored gostiju iz Republike Srpske, bila su zastupljna sva tri saveza Vojvodina, Beograd i uža Srbija, posebno se mora istaći da su na turniru učestvovali i klubovi sa Kosova i Metohije.

1707687455723

Pozdravnu reč na početku turnira upitio je Predsednik Karate kluba 014 Valjevo Vladan Živanović, koji je pozdravio sve prisutne takmičare, službena lica i gledaoce, nakon čega se prisutnima obratio predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, koji je između ostalog istakao da se u Valjevu oseća jak duh karate sporta i zahvalio se domaćinima KK 014 Valjevo na odličnoj organizaciji turnira.

Turnir je otvorio Gradonačelnik Grada Valjeva Lazar Gojković, koji u svom govoru nije krio oduševljenje ambijentom, brojem takmičara i organizacijom karate turnira.

Na tri borilišta veštinu karatea demonstrirali su najbolji takmičari, u ukupnom plasmanu 1. mesto zauzeo je Karate klub Bor, 2. mesto Karate klub Borac Čačak i 3. mesto Karate klub Knjaz iz Aranđelovca.

Pored navednih priznanja dodeljene su i nagrade za najuspešnijeg takmičara i takmičarku na turniru. Karate klub 014 kao odgovorni domaćin nije učestvovao u bodovanju za ukupan plasman.

Još jednom se pokazalo da je Valjevo grad karatea, da Karate klub 014 dostojanstveno predstavlja naš grad i da služi kao svetao primer ostalim sportskim klubovima. Dokaz svega toga je i velika posećenost turnira u Valjevu, broj takmičara kao i velike reči predsednika Karate federacije i gradonačeknika Valjeva.

 

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Vladanom Živanović i trenerski tim u sastavu: Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević, Vladan Živanović i Milenko Lukić, zahvaljuju se svim takmičarima, službenim licima, posetiocima i drugim koji su uveličali karate turnir u Valjevu i učinili da Valjevo 10. februara 2024. bude predstonica Karate sporta.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply