Održano “Medicinsko selo” u Pričeviću

Na inicijativu Mesne zajednice Pričević i preduzeća “Agrorazvoj – Valjevske doline”, a u sklopu manifestacije “Ovčarska izložba” koja je održana u nedelju, Dom zdravlja Valjevo organizovao je “Medicinsko selo” u Pričeviću.

Učestvovala su četiri tima lekar-sestra iz Doma zdravlja, koji su od 8 do 13 časova obavljali preglede u u zgradama škole od 8 do 13 časova. Vršeni su opšti pregledi, kontrolisan je pritisak i pluća, dok je Patronažna služba proveravala nivo šećera i holesterola u krvi.

Meštanima i posetiocima manifestacije na raspolaganju su bili internista-kardiolog (uključujući EKG pregled), otorinolaringolog i specijalista nuklearne medicine, koji je radio ultrazvuk štitne žlezde i dojke, dok je lekar Doma zdravlja radio ultrazvuk abdomena. Dežurala je ekipa Hitne pomoći, a lekovi su se mogli nabaviti zahvaljujući Apotekarskoj ustanovi Valjevo.

Ukupno je pregledano skoro 150 ljudi i obavljeno 345 različitih pregleda. Lekari opšte medicine imali su 117 pregleda, kardiolog 44, ORL specijalista 29, urađena su 63 ultrazvučna pregleda, a Patronaža je obavila 92 analize.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.