Opoziciona SPS-JS predložila predsednika Vučića za počasnog građanina Valjeva

Odbornička grupa koalicije SPS-JS, koja u Skupštini grada Valjeva opoziciono deluje sa svojih 16 odbornika, predvođena Đorđem Pavlovićem (SPS) i Draganom Popovićem (JS), predložila je gradskom parlamentu da na prvom narednom zasedanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića proglasi počasnim građaninom grada Valjeva.

Sa konferencije za medije SPS-JS / Foto: Valjevska posla

Obrazlažući ovaj predlog, Dragan Popović je na konferenciji za medije, među brojnim pohvalama na račun truda, rada, zalaganja i doprinosa predsednika Srbije, između ostalog naveo da je Aleksandar Vučić svojoj voljenoj zemlji vratio međunarodni ugled i da je Srbija danas poštovana svuda u svetu, da mu je interes naroda iznad svega, da želi da se svaki okrug razvija i da svi naši građani lepo žive, kao i da pored svega što je uradio nije zaboravio da razvija Valjevo i čitav Kolubarski okrug.

“Brze saobraćajnice koje nas približavaju Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će trajno rešiti problem zagađenog vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost. Znajući Aleksandra Vučića, uvereni smo da se on neće zaustaviti na ovim razvojnim projektima za naš grad, tako da dok je on na čelu države i Valjevo i Srbija su u sigurnim rukama”, ističe se, između ostaloga, u tekstu predlogu da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva, koji je na konferenciji za medije pročitao zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS Dragan Popović.

U ime SPS-a, novinarima se obratio odbornik dr Zoran Živković, koji je istakao da je nemačka investicija, koja treba da stigne u Valjevo, republički projekat iza koga stoji državni vrh.

“Istina je i da se pristojan i pravdoljubiv čovek uvek zahvali onome ko iradi nešto dobro za njega, jer kako drugačije biti mudar i kako drugačije donositi važne odluke, aako ne shvatimo horizonte sopstvenog sveta. Trudili s mo se uvek da budemo uz horizonte naših sugrađana, pri čemu će SPS uvek biti opozicija vlasti, ali nikada građanima Valjeva”, kazao je dr Zoran Živković.

Dr Zoran Živković, odbornik SPS-JS u Skupštini grada Valjeva

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako građani Valjeva i glasači Socijalističke partije i  Jedinstvene Srbije treba da protumače ovaj predlog, s obzirom na to da su koalicioni partneri SPS-JS opozicija u Valjevu, Dragan Popović je kazao da oni kao opoziciona koalicija na svim sednicama lokalnog parlamenta kritikuju dešavanja u gradu, ali da su bezbroj puta istakli da podržavaju program predsednika Vučića i Vlade Srbije za razvoj zemlje, samim tim i Valjeva.

Dragan Popović-Pop, zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva / Foto: Valjevska posla

Dr Zoran Živković je naglasio da se SPS-JS trudi da bude konstruktivna opozicija, da kritikuju sve ono što u datom trenutku nije dobro, ali da isto tako umeju da procene i čestitaju ono što je dobro urađeno.

“Ono što radi Predsednik Vučić za Valjevo zaslužuje svu podršku, ali to ne znači da već na sledećoj sednici Skupštine grada nećemo kritikovati nešto što vlast bude radila, a što budemo smatrali da nisu u pravu i da idu krivim putem”, kazao je Živković.

Dr Zoran Živković (SPS) i Dragan Popović-Pop (JS) na konferenciji za medije / Foto: Valjevska posla

Popović i Živković su jasno stavili do znanja da na lokalnom nivou koalicija SPS-JS ostaje da deluju opoziciono.

“Dosta vremena je prošlo i ne bismo ušli u vlast sa SNS-om u Valjevu. Ostajemo opoziciona stranka prema vlasti u Valjevu, a delovanje republičke vlasti podržavamo”, rekao je Popović.

“Ako ste dobro primetili, SPS je u opoziciji u svim onim gradovima u kojima je imala najbolji izborni rezultat i Valjevo je grad koji je imao najbolji izborni rezultat kada je SPS u pitanju. U ovom trenutku nema govora o nekakvoj koaliciji između SNS-a i SPS-a na teritoriji grada Valjeva”, decidan je bio Živković.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.