Opšta bolnica Valjevo dobija novi skener i angio salu

Ministarstvo zdravlja je izdvojilo pet miliona evra za nabavku 11 skenera i pet angio sala, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Skenere će dobiti KBC “Zvezdara”, KC Kragujevac, Opšta bolnica Valjevo, zdravstveni centri Negotin i Užice, Opšta bolnia Ćuprija, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Loznica, ATD Beograd, kao i KCS i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.

Angio sale “idu” u Klinički centar Kragujevac, KBC “Zvezdara”, Specijalnu bolnicu “Sveti Sava”, Opštu bolnicu Valjevo i KC Srbije, rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu dobiti novu opremu.

Lončar je rekao da su urađene analize i da su skreneri bili stari od 12 do 17 godina, da su se često kvarili i bili van funkcije čekajući servis. Napominje da je ministarstvo danas prebacilo novac bolnicama, a da je sa direktorima dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju.

”Dogovorili smo se da se u međuvremenu obezbedi prostor i obuči kadar za rad”, rekao je ministar i dodao da će nabavka biti sprovedena tranpasrentno.

Kako kaže, i angio sale u pojedinim ustanovama su morale da se obnove, jer su stare između 10 i 15 godina. Dok se sprovodi nabavka, kako kaže, prostor i kadar moraju biti pripremljeni.

”Ne sećam se da se u Srbiji desilo da u danu donesemo odluku, da kupimo 11 skenera i 5 angio sala. Procenjena vrednost opreme je oko pet miliona evra”, rekao je Lončar.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.