Opština Mioica: ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Juče je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Mionica na kojoj je razmatrana trenutna situacija na području Opštine.

Opština Mionica
Na području opštine Mionica nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom, a prema izveštaju Policijske stanice Mionica u toku prethodne noći nije bilo kršenja zabrane kretanja od strane građana, a prilikom kontrole u periodu od 20 do 05 časova je zatečeno 7 lica koji su imali uredno izdate potvrde o radnom angažovanju.

Na ovoj sednici je izvršena popuna sastava Opštinskog štaba sa osam novih članova u skladu sa Uredbom o sastavu, načinu i organizaciji rada štabova, čime će biti podignut nivo operativnosti. Štab je doneo Naredbu o utvrđivanju radnog vremena pekara, apoteka, prodavnica prehrambene robe, ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, objekata u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću i pijačne prodaje. Doneta je i naredba o obezbeđivanju finansijskih srestava iz budžeta opštine Mionica za izradu i nabavku zaštitne opreme-zaštitnih maski, a plan je da se zaštitne maske za višekratnu upotrebu obezbede za svakog građanina opštine Mionica. Takođe, doneta je i Naredba o uvođenju prvog stepena pripravnosti.

OBAVEŠTENJE ŠTABA U VEZI OGRANIČENJA RADA TRGOVINA I DRUGIH PRODAJNIH OBJEKATA

Opštinski štab za vanredne situacije obaveštava građane opštine Mionica da je na današnjoj sednici doneta Naredba o utvrđivanju radnog vremena pekara, apoteka, prodavnica prehrambene robe, ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, objekata u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću i pijačne prodaje za vreme vanrednog stanja, koja stupa na snagu odmah.

Rad apoteka i prodavnica prehrambene robe se ograničava na vreme od 06 do 19 časova.

Rad pekara se ograničava na vreme od 06 do 16 časova, a u okviru propisanog vremena u prodajnom objektu se može vršiti samo prodaja.

Rad pijačne prodaje se ograničava na vreme od 08 do 12 časova.

Rad svih ostalih trgovinskih objekata se ograničava na vreme od 08 do 12 časova.

Nalaže se prekid rada svim ugostiteljskim objektima izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja i prenoćišta.

Nalaže se prekid rada u frizerskim i kozmetičkim salonima i objektima u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću. Štab apeluje građanima da se pridržavaju mera zaštite od epidemije korona virusa, a da je najbolja zaštita da „ostanemo kod kuće“.

SASTANAK KOMANDANTA ŠTABA SA DIREKTORIMA OBRAZOVNIH INSTITUCIJA

Komandant Štaba za vanredne situacije Boban Janković je juče održao sastanak sa direktorima Osnovnih škola „Milan Rakić“ Mionica, „Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković, Srednje škole Mionica i Centra za obrazovanje i razvoj Mionica u vezi odvijanja nastave na daljinu na teritoriji Opštine u uslovima vanrednog stanja. Zaključeno je da se onlajn nastava odvija po planu, da je između nastavnika i učenika uspostavljen sistem razmene informacija koji dobro funkcioniše, a nastavnici svakog dana dodatno unapređuju realizaciju obrazovnog programa.

Opština Mionica

-Ubrzano radimo na realizaciji plana opštine Mionica o pokretanju Moodle platforme „Obrazovanje Mionica“, koja će umrežiti sve nivoe formalnog i neformalnog obrazovanja za decu, odrasle i starije osobe u jedan sistem. U tu svrhu je već „podignuta“ platforma za potrebe realizacije nastave u našoj Srednjoj školi koja će ovih dana biti unapređena i omogućiti svim građanima opštine Mionica programe obrazovanja na daljinu, kao što su na primer kursevi stranih jezika – naglasio je Janković i dodao da Moodle predstavlja objedinjeni skup alata koji omogućuje pristup zajedničkim izvorima znanja, razmenu edukativnog materijala i slično. Prvenstveno je namenjen institucijama koje se bave edukacijom, mada se može koristiti i van ovog, “institucionalnog” konteksta. Koncipiran je tako da ne predstavlja zamenu klasičnom, neposrednom načinu održavanja nastave, nego je u pitanju dopuna standardnom sistemu nastave koja otvara čitav spektar novih mogućnosti.

OBAVEŠTENJE ŠTABA U VEZI ZABRANE KRETANJA GRAĐANA STARIJIH OD 65 GODINA

U skladu sa Naredbom Vlade Republike Srbije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, 01-1094/20-58 (Službeni glasnik Republike Srbije broj 34/2020), svim građanima opštine Mionica sa navršenih 65 godina i starijima se zabranjuje kretanje u toku čitavog dana, odnosno 24 sata neprekidno.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.