Opština Mionica: Mere protiv COVID-19

ŠTAB OBEZBEDIO ZAŠTITNE MASKE MEDICINSKIM RADNICIMA, POLICIJI, RADNICIMA JAVNIH SLUŽBI, VOLONTERIMA I RADNICIMA U TRGOVINSKIM I UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

U toku jučerašnjeg dana Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine Mionica urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Zaštitne maske su najneophodnije našim zdravstvenim radnicima, lekarima i zdravstvenom osoblju i Štab im je isporučio raspoloživu količinu. U cilju zaštite, volonteri su opremljeni zaštitnim maskama i rukavicama, kao i prslucima i kačketima kako bi bili prepoznatljivi. Maske su podeljene i pripadnicima Policijske stanice Mionica koji su neprekidno izloženi kontaktu, kao i radnicima JKP „Vodovod Mionica“ na terenu. U toku jutarnjih časova počela je i podela zaštitnih maski za radnike u trgovinskim radnjama, ugostiteljskim objektima, objektima brze hrane i pekarama.

Opština MionicaPOŠTUJE SE MERA ZABRANE KRETANJA

Od juče je na snazi Mera zabrane kretanja građana bez obzira na godine starosti u periodu od 20 do 05 časova. Po izveštaju Policijske stanice Mionica u toku zabrane kretanja stanovništva od 20 časova do 05 časova juče nije bilo kršenja iste od strane građana, a prilikom kontrole posle 20 časova je zatečeno 7 lica koji su imali uredno izdate potvrde o radnom angažovanju. Apelujemo na naše sugrađane da nastave da se pridržavaju ove i drugih propisanih mera.

Opština Mionica

DANAS I SUTRA DEZINFEKCIONO PRANJE ULICA U VAROŠI MIONICA

Javno komunalno preduzeće “Vodovod Mionica“ će danas i sutra obaviti dezinfekciono pranje ulica u Varoši Mionica kao vid prevencije od Korona virusa. Komunalno preduzeće u vreme vanredne sitruacije redovno obavlja i druge aktivnosti, a posebno su pojačane aktivnosti koje se odnose na održavanje javna higijene.

Opština Mionica

OBUKA NOVIH VOLONTERA

Danas u 13 časova je počela obuka nove grupe volontera za pružanje pomoći ostetljivim grupama stanovništva na teritoriji opštine Mionica za vreme trajanja vanrednog stanja.  Na početku obuke volonterima se obratio komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković, koji je naglasio da su volonteri deo Štaba koji obavlja najvažniju uslugu kada su u pitanju naši sugrađani. Janković je izrazio zadovoljstvo što je broj volontera na teritoriji opštine Mionica iz dana u dan sve veći, a učesnike obuke pozvao da disciplinovano i odgovorno obavljaju poverene zadatke. Obuku su sproveli predstavnici Crvenog krsta Mionica, gde je poseban akcenat stavljen na pravilno korišćenje zaštitne opreme u cilju samozaštite i zaštitu osoba kojima se pruža pomoć.  Štab je za potrebe rada volonterima obezbedio odgovarajuće prostorije u Mionici u bivšim kancelarijama Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. U cilju zaštite, za sve volontere su obezbeđene zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju, kao i prsluci i kačketi kako bi bili prepoznatljivi.
Volonteri mogu biti samo lica starija od 18 godina, a svi zainteresovani se mogu se javiti na telefon Kol centra opštine Mionica 0800 50 50 55.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.