Opština Mionica: OBELEŽENI BADNJI DAN I BOŽIĆ

Ječernjim bogosluženjima i paljenjem badnjaka obeležen je Badnji dan u mioničkim hramovima, dok su najradosniji hrišćanski praznik Božić vernici dočekali uz jutrenje i liturgiju, nakon kojih je pročitana Poslanica Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Opština Mionica
Opština Mionica se i ove godine pridružila obeležavanju Božića, darujući zlatnike za česnice koje su podeljene vernicima nakon liturgija u crkvama.

– Božić je simbol mira, porodice i zdravlja. Pruža nam nadu, radost i snagu da prevaziđemo sva životna iskušenja. Praznik Hristovog rođenja u nama budi ono najbolje, podstiče nas da darujemo ljubav našoj porodici, zajednici i svojim najbližima i uči nas da se davanjem postaje bogatiji-istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković prilikom posete Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.