Opština Mionica: Zaštitimo sva živa bića

Srbija je u samom vrhu u svetu, čak ispred Rusije i Japana ako se gleda broj pasa po glavi stanovnika. Stoga, jedan od velikih problema za sve opštine Srbije jeste upravo veliki broj napuštenih životinja.

Opština Mionica

Predsednik opštine Mionica g-din Boban Janković istakao je značaj brige o napuštenim životinjama: “Odgovoran odnos prema prirodi imerativ je društva – pružimo ljubav svakom živom biću! Opština Mionica aktivno radi na rešavanju problema napuštenih životinja. Edukacija građanstva, odgovorno vlasništvo, udomljavanje i izgradnja prihvatilišta, nezaobilazni su koraci na putu rešavanja trenutne situacije. Plan je da u privremena prihvatilišta zbrinemo sve napuštene životinje, pružimo im hranu i potrebnu veterinarsku negu, dok ne budu udomljene u svoje nove domove.”

Kako je istakao predsednik opštine Mionica g-din Boban Janković, cilj mu je da prateći odgovornu politiku Vlade Republike Srbije, nizom edukacija podigne svest građanstva da brinu o svojim ljubimcima i planskim aktivnostima poboljša standard brige o napuštenim životinjama, dok dodaje da je prijateljstvo i dobrota ono što nas spaja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.