ORK METALAC SLAVIO PROTIV TALENTOVANIH DEČAKA IZ ARANĐELOVCA

Rukometaši ORK Metalca su upisali još jednu važnu pobedu u Prvoj ligi Zapad pošto su u 22. kolu na svom terenu ubedljivo porazili drugi tim Šamota 65 rezultatom 38-27 (21-14) tako da i dalje suvereno drže prvo mesto. Iskusniji sastav Dragomira Ćaćića je vešto iskoristio sve greške talentovanih dečaka iz Aranđelovca od kojih većina nema više od 16, 17 godina i lako stigao do visoke pobede uoči definitivnog prvenstvenog raspleta u sledeća četiri kola.

МЕТ-ШАМ2

Domaćin nije briljirao, bilo je puno slabosti u igri Valjevaca posebno u odbrani što su igrači Šamota kažnjavali efektnim golovima. Ipak, posle početnih 2-3, ORK Metalac je preuzeo inicijativu i zahvaljujući Luki Mandiću, jednom od svojih najstandardnijih igrača ove sezone, vrlo brzo je preokrenuo rezultat u svoju korist tako da je na semaforu u 8. minutu stajalo 7-3, u 12. 10-5 da bi u 24. minutu bilo 15-10. Završnica prvog poluvremena je u potpunosti pripala domaćinu koji je stigao do rekordnog vođstva od 21-14 zahvaljujući raznovrsnijoj igri u napadu i dosta pogodaka postignutih sa krila. Možda je moglo da bude i ubedljivije da su realizovani neki čisti kontranapadi Valjevaca koje su golmani Šamota, Jovanović i Tomković efektno zaustavljali.

МЕТ-ШАМ5

U nastavku je ORK Metalac stalno držao visoko vođstvo koju su gosti uspevali da skinu na 25-19 u 42. minutu ili na 28-22 u 46. minutu, kažnjavajući propuste u odbrani Valjevaca na koje je trener domaćina Ćaćić često skretao pažnju. Na kraju su ponovo mladi dobili šansu ali je najbitnije da je ORK Metalac zabeležio novu pobedu pred duele u poslednje četiri runde prvenstva u kojima Valjevci igraju sudbonosne mečeve na strani protiv Prijepolja i Mačve u Bogatiću kao i dve relativno lakše utakmice u Valjevu protiv Paraćina i Kruševca.

МЕТ-ШАМ4

Hala sportova. Gledalaca 50. Sudije Jovan Barjaktarević i Aleksandar Milenković (oba iz Kragujevca). Isključenja ORK Metalac 4, Šamot 65 2 1. Sedmerci ORK Metalac 2(0), Šamot 65 2 4(3).

МЕТ-ШАМ3

ORK METALAC: Antonijević 1, Zarin 4, Grujičić 3, Mandić 9, Nedeljković 3, Milovanović 1, Trikić 3, Milinković 4, Nedić 4, Marko Ćaćić 6.

ŠAMOT 65 2: Milanović 2, Jakovljević 2, Božić 5, Đorđević 6, Lukić 2, Kuzmanović 4, Milenović 2, Majstorović 2, Živanović 2.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.