Otkrij svoju notu i postani učenik Muzičke škole “Živorad Grbić”

Tradicionalno u junu mesecu valjevska Muzička škola otvara vrata za nove prvake, koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2023/2024. godini. Uz poruku “Otkrij svoju notu!”, ove godine MŠ “Živorad Grbić” raspisuje konkurs za prijem ukupno 133 učenika u prvi razred Osnovne muzičke škole. U Matičnoj školi u Valjevu biće mesta za 91 đaka prvaka, 17 za polaznike u Izdvojenom odeljenju u Mionici, 13 u Izdvojenom odeljenju u Lajkovcu i 12 u Izdvojenom odeljenju u Osečini. Deca uzrasta od 9 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za klavir, violinu, violončelo, gitaru, harmoniku i flautu. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za klarinet, saksofon, trubu, a od ove godine i za kontrabas. Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek Srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za Solo pevanje devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

Otkrij svoju notu Muzička škola (2)Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 22. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs), na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u Osnovnu muzičku školu. Sam prijemni ispit za upis u Osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 5. do 12. juna. u prostorijama Muzičke škole, odnosno u izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

“Muzička škola “Živorad Grbić” je škola koja je i pored činjenice da nije “obavezna”, a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini”, kaže direktorka valjevske Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru. Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: [email protected]!

Otkrij svoju notu Muzička škola (3)

U junu mesecu, valjevska Muzička škola organizovaće i prijemni ispit za upis u Pripremni razred Osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2023/2024. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 “pripremnjaka” uzrasta 8 godina i mlađih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini. MŠ “Živorad Grbić” će tokom maja realizovati promotivnu kampanju sa simboličnim nazivom “Otkrij svoju notu!” na Facebook i Instagram stranici škole kao i na You Tube kanalu škole.

Otkrij svoju notu Muzička škola (1)

I ove godine, Koncertna sala škole će polovinom maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata za sve zainteresovane osnovce uzrasta od 7 do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu. Maj je i mesec obeležavanja rođendana valjevske Muzičke škole i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 69 godina uspešnog trajanja.

Svi majski koncerti u valjevskoj Muzičkoj školi imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će, pored muzike učenika, imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč nastavnika, upozna sa muzičkom školom. Ove godine, u cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 15. maja će u školi biti organizovan i veliki promotivni roditeljski sastanak na kojem će zainteresovano građanstvo dobiti odgovore na temu “Zašto postati učenik muzičke škole?”

Otkrij svoju notu Muzička škola (4)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.