Otvaranjem izložbe započeto obeležavanje meseca srpskog jezika u Osečini

U saradnji OVC „ Braća Nedić“ i Biblioteke u Osečini u započete aktivnosti u okviru obeležavanja manifestacije „Mart – mesec srpskog jezika“. Tim povodom, u petak, 1. marta u galeriji je svečano otvorena izložba „Moja ćirilica“. Izložbu čine odabrani radovi učenika viših razreda osnovne škole i 30 radova Relje Gačića, učenika VI razreda. Na otvaranju su govorile u ime organizatora profesorka srpskog jezika i književnosti Dragica Puljević i direktorka Biblioteke Ana Vasiljević.

429111574_789886819648599_4575260773004104284_n

Manifestaciju „Mart – mesec srpskog jezika“ pokrenulo 2022. godine Društvo za srpski jezik i književnost Srbije u saradnji sa katedrama za srpski jezik i srpsku književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Namera je da kroz različite aktivnosti popularizuje školski predmet Srpski jezik i književnost, a da u isto vreme široj javnosti ukaže na lepotu i izražajne mogućnosti našeg jezika.

“Organizovanjem ove izložbe u okviru koje su likovnim tehnikama predstavljena slova naše azbuke uneli smo u kulturni život varoši popularne sadržaje u vezi sa srpskim jezikom i književnošću, sve sa ciljem da dostojno pokažemo da se možemo izražavati bolje i lepše, kao i da možemo znati više o svom i drugim jezicima”, navodi se u saoštenju.

Profesorke likovne kulture Gordana Gladović i srpskog jezika i književnosti Dragica Puljezević predvidele su glasanje publike za najbolji likovni rad. Podsećamo da glasanje kreće od ponedeljka, 4. marta 2024. a da meštani i gosti Osečine izložbu u Galeriji mogu pogledati do kraja marta.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.