OTVOREN TREĆI “VALJEVSKI OMNI KUP”

U sali Omni Centra, u organizaciji KK Valjevski iz Valjeva, u petak je otvoren 3. “Valjevski Omni Kup” za mlađe pionire rođene 2011. i 2012. godine uz učešće osam ekipa koji su podeljene u dve grupe. U Grupi 1 su Mladost iz Čačka, OKK Užice, Rudar iz Lazarevca i Cubi iz Novog Sada a u Grupi 2 su Valjevski, Velež iz Nevesinja, Velika Kikinda i Šampion iz Užica. Turnir će trajati dva dana tokom kojih će se učesnici boriti za pehar “Luke Stančića”, legendarnog trenera Metalca i čoveka koji je udario temelje modernoj košarci u Valjevu. Titulu brani KK Cubi iz Novog Sada koji je prošle godine bio najbolji u konkurenciji dečaka i devojčica rođenih 2010. godine.

ОМНИ5

Ovu lepu košarkašku manifestaciju je otvorio prvi čovek KK Valjevski, Aleksandar Icić, poznati valjevski trener koji je dobrodošlicom pozdravio goste zahvalivši im se na učešću na turniru koji postaje tradicionalan i jedan od najznačajnih u Srbiji u ovom starosnom uzrastu. On je takođe napomenuo da mu je veoma drago da se na turniru pojavila ekipa čačanske Mladosti, jedna od najboljih u državi kao i da su ove godine stigle dve ekipe iz Užica.

Prvog dana, u prepodnevnom programu su postignuti sledeći rezultati:

Cubi-Rudar 34-48

Šampion-Valjevski 23-56

Mladost-OKK Užice 62-18

U popodnevnom programu su zabeleženi ovi rezultati:

Valjevski-Velež 58-25

Predvođeni talentovanim Markovićem, Ćirićem i Vujićem uz odličnu partiju ostalih igrača Valjevskog, domaćin je bio daleko bolji od borbenih gostiju iz Nevesinja koji su pre utakmice pozdravljeni aplauzom zbog činjenice da su stalni učesnik turnira.

Gosti iz Čačka su oduševili prisutne zrelom i brzom igrom, odličnim šuterskim kvalitetima i dobrom odbranom. U redovima Mladosti su se posebno istakli Gavrilović, Pešić i Nenadović dok su Novosađani stigli sa ekipom koja je slabija od prošlogodišnje ali su se zdušno borili protiv mnogo boljeg rivala.

Velika Kikind-Velež 51-42

Snažnija ekipa iz Kikinde je savladala Velež boljom igrom u reketu i činjenicom da je manje grešila.

OKK Užice -Rudar 44-33

U subotu pre podne se nastavljaju mečevi u grupama i to Valjevski-Velika Kikinda, OKK Užice-Cubi, Šampion-Velež i Mladost-Rudar a posle podne će biti odigrane utakmice za plasman.

Foto galerija:

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.