Petlja “Lajkovac” i naplatna rampa zatvoreni za saobraćaj do 1. maja!

Zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica, do 1. maja 2023. godine petlja “Lajkovac” kao i naplatna stanica biće zatvorene za saobraćaj. Na snazi je preusmeravanje saobraćaja na više državnih puteva koji gravitiraju u zoni radova. Alternativni putni pravac iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu je petlja “Ljig”, a iz smera Beograda je petlja “Ub”. Od petlje “Ljig” prema Lajkovcu i Valjevu preusmerenje saobraćaja vršiće se preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ljig i Ćelije. Od petlje “Ub” prema prema Lajkovcu i Valjevu preusmerenje saobraćaja vršiće se preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ub i Slovac. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Naplatna-rampa-Lajkovac-petlja-Lajkovac-3

Naplatna rampa na petlji “Lajkovac” / Foto: Valjevska posla

Predmetna izmena saobraćaja sprovešće se na deonicama sledećih državnih puteva:

– Državni put IA reda broj 2, na delu od petlje “Ub” do petlje “Ljig”. Na državnom putu IA reda broj 2 saobraćaj će moći da se odvija nesmetano od petlje “Surčin – jug” do petlje “Preljina”“ i obratno. Na ovom putu izmna režima saobraćaja podrazumeva zabranu isključenja sa autoputa iz oba smera na petlji “Lajkovac” i priključenje državnog puta IB reda broj 27 na autoput na petlji “Lajkovac”. Iz ovog razloga predviđeno je da se saobraćaj iz smera Čačka preusmerava prema Lajkovcu i Valjevu na petlji “Ljig”, odnosno iz smera Beograda da se preusmerava prema Lajkovcu i Valjevu na petlji “Ub”.

Naplatna-rampa-Lajkovac-petlja-Lajkovac-1

Naplatna rampa kod Lajkovca / Foto: Valjevska posla

– Ode petlje “Ub” prema Lajkovcu i Valjevu, preusmeravanje saobraćaja sprovodi se preko državnih puteva koji prolaze kroz Ub i Slovac.

– Ode petlje “Ljig” prema Lajkovcu i Valjevu, preusmeravanje saobraćaja sprovodi se preko državnih puteva koji prolazi kroz Ljig i Ćelije.

– Iz smera Valjeva, predviđeno je da se saobraćaj preusmerava prema Čačku, preko državnog puta IB reda broj 27 u Slovcu, Nepričavi, Lajkovcu i u Ćelijama.

– Iz smera Lazarevca, predviđeno je da se saobraćaj preusmerava prema Čačku, preko državnog puta IB reda broj 27 u Ćelijama.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.