Planinari PSD Magleš u Iranu

U periodu od 18-30.07.2022.godine naša dva sugrađanina i člana planinarsko-smučarskog društva Magleš bili su članovi planinarske ekspedicije u Iranu. Ova dva valjevca, kao i dva planinara iz PSD Ćira-Lajkovac bila su deo dvadesetočlane ekipe iz Srbije koja se pela na najviši vrh Irana Damavand. Dragan Pantelić se ispenjao na sam vrh od 5610 mnv, a Jovan Sipić u svojoj 68oj godini do 4500.

Damavand je ustvari ugašeni vulkan čija se starost procenjuje na oko dve milijarde godina. Ispod samog vrha nalaze se sumporna polja koja otežavaju disanje zbog sumporne prašine u vazduhu. Ako se zna da se preko njih mora proći na putu do vrha, onda nam je svima jasno da ova akcija nije bila nimalo jednostavna.

Ovo je jedan od najznačajnijih poduhvata maglešovaca u sedamdeserčetvorogodišnjem periodu njihovog postojanja, a u tome su im pomogle društveno odgovorne kompanije koje posluju u našem gradu: Hisense, Gorenje, Samostalni sindikat Gorenje i Lora Sweet DOO.

Takođe proteklog vikenda četvoro planinara ovog kluba učestvovalo je na visokogorskim akcijama na Prokletijama.

Samo VEDRO !!!

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.