DS: Počasni građanin i igre poltronstva

Demokratska stranka Valjevo izdala je saopštenje povodom usvajanja predloga da predsednik Aleksandar Vučić postane počasni građanin Valjeva. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Socijalisti su predložili, a naprednjaci prihvatili i glasali da Aleksandar Vučić postane počasni građanin našeg grada. Naravno da Aleksandar Vučić ničim nije zaslužio da bude počasni građanin Valjeva (niti bilo kog drugog grada u našoj zemlji), ali je u ovome važno i još nešto.

Ova bizarna situacija je proizvod međusobnih igrarija socijalista i naprednjaka, bivših koalicionih partnera na lokalnim i aktuelnih koalicionih partnera na svim ostalim nivoima vlasti. U trci da pokažu ko je najveći poltron socijalisti su ovim potezom poveli, jer su naterali nesrećne naprednjake da ih podrže pošto su im dali „ponudu koju nisu smeli da odbiju“. Kako da odbiju da svog partijskog šefa Vučića proglase za počasnog građanina, pa makar to predlagali i socijalisti sa kojima do prvog sledećeg naređenja iz Beograda ili sa Uba nisu u dobrim odnosima? Još moraju da i na Ubu i u Beogradu objašnjavaju kako je to moguće da su se soci jalisti prvi setili da predlože Vučića, a ne baš oni, naprednjaci. Socijalisti su ovim potezom naprednjacima smestili političko klečanje na kukuruzu. Osveta za ovo se očekuje.

I tako se oni lepo igraju, a sve preko leđa građana našeg grada. Ni jednima ni drugima nije važno to što tako degradiraju pojam počasnog građanina, pa tako i sve one vredne ljude koji su tu titulu zaslužili i dobili u prošlosti i sve one koji će je zaista i zaslužiti u budućnosti.

Valjevo nažalost već 9 godina baš zahvaljujući naprednjacima i socijalistima više nije grad i trenutno posvađani koalicioni partneri su ga zajedničkim snagama srozali na najniži nivo. Naš grad nikada ranije nije izgledao ovako jadno i zapušteno i to naprednjake i socijaliste očigledno ne zanima. A te i takve ih na vlasti drži upravo Aleksandar Vučić, jer su svi oni njegov izbor. Nije li Aleksandar Vučić na vlasti 4 godine držao dr Konrada? Nije li Aleksandar Vučić odabrao i aktuelnog gradonačelnika koji se pokazao jednako nesposobnim? Jasno je da Valjevke i Valjevci već 9 godina trpe katastrofalne izbore i lošu politiku Aleksandra Vučića. Zašto bi ga onda predlagali za počasnog građanina? Zato to i ne rade građani, već oni koji bi preko ove nagrade da se zahvale Vučiću za funkcije koje nikada i nigde ne bi imali bez njegove pomoći.

No, neka se ni socijalisti ni naprednjaci ne nadaju previše. Aleksandar Vučić neće još dugo biti počasni građanin Valjeva. Baš kao što je u novembru 2000. godine vlast predvođena Demokratskom strankom poništila odluku da Slobodan Milošević bude počasni građanin Valjeva, ista sudbina očekuje i Vučića. Valjevo nije ničija igračka. Upamtite to, naprednjaci i socijalisti.”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.