POČEO MEĐUNARODNI TURNIR “VALjEVSKI OMNI KUP” ZA MLAĐE PIONIRE

U organizaciji košarkaškog kluba “Valjevski” danas je u velikoj sali Omni Centra u Valjevu, počeo međunarodni turnir Valjevski Omni Kup za dečake i devojčice rođene 2010. godine i mlađe. Slaveći pet godina od svog osnivanja, košarkaški klub “Valjevski” je odlučio da jubilej bude obeležen turnirom za mlađe pionire na kome učestvuju KK “Valjevski” i KK “Feniks” iz Valjeva, KK “Piva Basket” iz Plužina, KK “Velež” iz Nevesinja, KK “Požarevac”, KK “Cubi Basket” iz Novog Sada, KK “Šampion” iz Užica i KK “Trijumf” iz Niša.

1

Vlasnik KK “Valjevski” i poznati trener Aleksandar Icić je uspeo da od ćerke pokojnog Luke Stančića, valjevske trenerske legende, dobije odobrenje da pehar, koji će na kraju pripasti pobedniku turnira, nosi ime Trofej Luke Stančića u znak sećanja na nekada jednog od najboljih košarkaških stručnjaka U Srbiji i Jugoslaviji.

Turnir su svečano otvorili Aleksandar Njegovan, sportski direktor Omni Centra, Filip Nedić, jedan od trenera u KK “Valjevski” i sam Aleksandar Icić koji je, posle par uvodnih reči o svom klubu, odao priznanje sponzorima, pozdravio sve učesnike poželevši gostima ugodan boravak u Valjevu i zahvalio se Nataši Stančić-Ćuk na sjajnom gestu da dozvoli da pobednički trofej nosi ime njenog pokojnog oca. Icić je takođe dodao da će se Valjevski Omni Kup održavati svake godine.

Valjevski Omni Kup traje dva dana a danas posle podne su postignuti sledeći rezultati:

1. kolo
Požarevac-Piva Basket 33-18
Cubi Basket-Valjevski 31-43
Velež-Trijumf 30-49
Šampion-Feniks 20-0*
* Feniks je izgubio službenim rezultatom posle žalbe užičkog Šampiona da su u redovima valjevskog kluba igrala četiri igrača starija od 2010. godišta.

2. kolo
Požarevac-Valjevski 31-40
Feniks-Trijumf 42-46
Cubi Basket-Piva Basket 57-30
Velež-Šampion 53-30

Turnir se nastavlja sutra pre podne a počev od 14 sati se igraju mečevi za plasman. Finalna utakmica je na programu u 19.30.

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.