Počinje Dečja nedelja

Dečja nedelja će ove godine trajati od 3. do 8. oktobra, a svečano će u Valjevu biti otvorena u OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama. Scensko-muzički kolaž, nazvan „Šta detetu treba da raste do neba“ obuhvata priredbu učenika mlađih razreda, izložbu likovnih radova i puštanje balona sa porukom ovogodišnje teme Dečje nedelje. Svečano otvaranje u školi u Donjim Leskovicama je u ponedeljak 3. oktobra u 11 časova.

DECJA-NEDELJA-721x1024-1

Do kraja nedelje, u školama na teritoriji Valjeva biti organizovani raznovrsni programi za decu.

Program Dečije nedelje je organizovao Odbor za utvrđivanje i sprovođenje gradskog programa aktivnosti za vreme trajanja Dečje nedelje, čiji je predsednik član Gradskog veća zadužen za kulturu Nenad Patijarević.

Dečja nedelja je nacionalna manifestacija i predstavlja model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Svake godine realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.