Pojačana kontrola saobraćaja tokom predstojećeg vikenda

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da se tokom predstojećeg vikenda očekuje intenziviranje saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji zbog organizovanih proslava Srpske nove godine i završetka raspusta za srednje škole.

MUP-Saobracana-Saobracajac-2

Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovode aktivnosti koje su prvenstveno usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Za svega deset dana otkriveno je 25.000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 1.722 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 88 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

MUP je uputio apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja tokom praznika, a posebno da u vreme proslava ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Takođe, s obzirom na najavljene loše vremenske uslove za odvijanje saobraćaja, potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila stanju puta i atmosferskim prilikama i obavezno koristiti propisanu zimsku opremu, navodi se u saopštenju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.