Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Valjevu u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika pa sve do kraja januara pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na putevima kako grada Valjeva tako i ostalih opština u Kolubarskom okrugu. Zbog pojačane frekvencije saobraćaja koja se očekuje u narednom periodu akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, pogotovo na vožnju pod dejstvom alkohola.

Valjevo

U kontroli saobraćaja, od početka godine, na području Policijske uprave otkriven je 1.881 prekršaj upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, a zadržano je 420 vozača jer su u organizmu imali više od 1,20 promila alkohola.

Apelujemo na sve vozače da budu savesni, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i poštuju propise, a pogotovo da u ovim prazničnim danima ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način dovode u opasnost svoj život ali i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Valjevo

Foto ilustracija: Valjevskaposla

Takođe, veoma bitno je da poštuju propise o ograničenju brzine i da prilagode brzinu kretanja svojih vozila uslovima i stanju na kolovozu, ali i vremenskim prilikama, s obzirom da se na pojedinim deonicama može očekivati mokar i klizav kolovoz sa poledicom i mestimično slaba vidljivost zbog pojave guste magle. Podsećamo da je u sličaju pojave snega, leda i poledice na kolovozu obavezno korišćenje zimske opreme.

Ovom prilikom bih ispred Policijske uprave u Valjevu svim građanima poželeo srećne praznike i bezbednu 2020. godinu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.