Pokazna vežba Vatrogasno – spasilačke ekipe u Opštoj bolnici Valjevo

Dana 09.maja 2022. godine održana taktička vežba u krugu Opšte bolnice Valjevo, koja ima za cilj da se u što realnijim uslovima, uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i zaštite, prikaže rad i uvežbanost u gašenju požara u objektu bolnice, sprečavanju širenja požara, spašavanju, evakuaciji i pružanju prve pomoći povređenima.

Pokazna-vezba-1

Zadatak vežbe je bio da se prikaže značaj prikupljanja svih relevantnih podataka u jedan centar (Komandno operativni centar 193 ); prikazati koordinaciju rada između angažovanih službi na terenu i subjekata od značaja, odnosno zajednički rad VJS Valjevo, obezbeđenja bolnice i Specijalističkih timova za rad i spasavanje iz ruševina; rukovanje vatrogasno – spasilačkom opremom i tehnikom, provera ispravnosti raspoloživih stabilnih i mobilnih vatrogasnih sprava, uređaja i opreme; priprema za zajedničko delovanje sa licima na poslovima zaštite od požara u slučaju požara u objektu bolnice; priprema zaposlenih u bolnici za delovanje u slučaju požara i demonstracija i popularizacija poziva vatrogasaca – spasilaca među zaposlenim radnicima i građanstvom.

U vežbi su učestovali pripadnici Vatrogasno – spasilačkog bataljona Valjevo i Tima za spašavnje iz ruševina Užice, obezbeđenje Opšte bolnice, Crveni krst, pripadnici VJS Valjevo, Hitna pomoć i Saobraćajna policija.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.