POKS: Infrastruktura valjevskih sela loša

Gradski odbor Valjevo Pokreta obnove Kraljevine Srbije obratio se saopštenjem u kojem navode da je infrastruktura valjevskih sela u tako lošem stanju i da je potrebno ulaganje. Saopštenje prenosimo u celosti:

POKS-1“Gradski odbor Valjevo Pokreta obnove Kraljevine Srbije: Selima, koja pripadaju Valjevu, može se i mora pomoći sveobuhvatnim i hitno sprovedenim javnim radovima.

Potpredsednik Gradskog odbora POKS-a Valjevo, Dragan Bogdanović, Sekretar i portparol GrO Marija Ilić i član Izvršnog odbora POKS-a, Milan Petrović, zajedno sa članovima Saveta za poljopivredu i Saveta za obnovu i razvoj sela, posetili su danas selo Donja Bukovica.

IMG-2565ebf5bbb0e01745aaa640deb8295c-V

Lično su pregledali put koji se nalazi na sedam kilometara od Valjeva koji je u užasnom stanju, iako je relativno skoro nasipan. Radi se o putu ka zaseoku Timotići u dužini 1.4 kilometra. Put je od životnog značaja za jedanaest živih domaćinstava i jednoj vikendici. Iako je prošle godine nasuto pet kamiona potrebnog materijala, pošto nisu iskopani kanali za odvod, kišne vode, prve padavine, su veći deo nasutog materijala odnele i put je značajno oštećen, do mere da se njime, prosečnim automibilom, ne može proći.  Jasno je da bez iskopanih kanala i dobro uvaljanog materijala ne može. Ako se radi po principu: “Drži vodu dok majstori ne odu “, dešava se uzaludno prosipanje materijala, energije i novca.

Taj put ne koriste samo pomenuta domaćinstva, već i brojni vlasnici njiva, voćnjaka i pašnjaka koji ne žive u zaseoku Timotići, ali dolaze da obrađuju svoju zemlju i koriste pašnjake.

Konstatovano je da je put apsolutno neupotrebljiv za putničke automobile. U razgovoru sa domaćinima i njihovim porodicama, Potpredsednik GrO POKS-a Valjevo, Dragan Bogdanović, između ostalog je istakao sledeće:

“Želim da pohvalim one koji su doneli odluku da ulože značajna sredstva za izgradnju vodovoda do sela Pričević. Međutim, želim da upozorim Gradonačelnika i gradsku vlast, da je infrastruktura valjevskih sela u tako lošem stanju, jer ne zna se da li više nedostaje vode, puteva, sigurnog snabevanja strujom, ambulanata, škola, veterinarskih stanica. Potrebno je napraviti plan sveobuhvatnih javnih radova.

IMG-2eb3bdda8b1cd572ed6ab0f722f5d48b-V

Gradonačelnik mora da zatraži podršku Vojske Srbije, nadležnih državnih ministarstava, jakih  privrednika u Valjevu, medija, Srpske Pravoslavne Crkve i svih porodica koje žive u valjevskim selima”, istakao je na kraju Potpredsednik Gradskog odbora Valjevo Pokreta obnove Kraljevine Srbije.”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.