“Postupanje u kriznim situacijama radi jačanja ličnog potencijala”

U saradnji Kluba za inovacije, prof. Nenada Ikonića i Narodne biblioteke Osečina, u minuli petak održano je predavanje i radionica na temu “Postupanje u kriznim situacijama radi jačanja ličnog potencijala” učenicima drugog, trećeg i četvrtog razreda OVC “Braća Nedić”. Na ovu temu govorila je Milena Seka Maksimović, specijalista medicinske psihologije, psihološki savetnik sa evropskim sertifikatom, koja je radila u Opštoj bolnici Valjevo.

44

Na predavanju i radionici na temu “Postupanje u kriznim situacijama radi jačanja ličnog potencijala”, koje je vodila psiholog Milena Seka Maksimović, bilo je reči koje su to psihološke reakcije mladih učenika srednje škole na krizne situacije i somatski problemi, potom kako prevazići kriznu situaciju i steći otpornost, kao i koje su to aktivnosti koje nam pomažu da budemo osnaženi. Tokom radionice, učenici su bili podeljeni u četiri grupe i iznosili su reakcije na zadatu kriznu situaciju iz perspektive: drugara, nastavnika, porodice i lokalne zajednice. Učenici su se na kraju rastali uz savet na na kraju svakog dana stavimo na spisak tri dobre stvari koje su nas obradovale i da na taj način naš život i svakodnevnicu činimo lepšom i boljom.

Psiholog Milena Seka Maksimović angažovana je na mnogim projektima i treninzima organizovanim od strane Caritas Valjevo i Caritas Srbije, UNODC, IOM, Agencija Dijalog, Udruženje za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije. Učesnik i organizator mnogih volonterskih akcija. Voditelj je treninga organizovanim u otvorenim i “in house” setingu na sledeće teme: Kako upravljati stresom na poslu / Unapređenje komunikacionih veština / Unapređenje timskog rada / Upravljanje vremenom.
Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.