Potpisan memorandum o saradnji za program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa GIZ-om i partnerima Kancelarijom za Inkluziju Roma AP Vojvodine i Udruženjem romskih studenata, pokrenulo je program „Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“. Program se realizuje u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji u našoj zemlji sprovodi Nemačka razvojna saradnja, a Grad Valjevo je učesnik u ovom programu.

Potpisivanje-memoranduma-o-saradnji-1

Tim povodom, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović, potpisao je memorandum o saradnji sa Gordanom Čomić, ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Potpisivanje-memoranduma-o-saradnji-2

Cilj programa je da se olakša sprovođenje mera za zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika i drugih osetljivih grupa, kao i unapređenje institucionalnih okvira, mehanizama i usluga u oblasti zapošljavanja i socijalnog uključivanja osetljivih grupa.

Potpisivanje-memoranduma-o-saradnji-3-1

Program „Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave“, koncipiran da omogući zapošljavanje visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave u struci za koju je stečena akademska i strukovna vrsta kvalifikacije, odnosno šesti i sedmi nivo kvalifikacije.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.