Povećan broj studenata na budžetu u narednoj akademskoj godini

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Vlada usvojila Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih strukovnih studija i doktorskih akademskih studija za akademsku 2022/23. godinu.

Ministarstvo-prosvete

Pomenuta odluka, koja je usvojena na predlog resornog ministarstva, predviđa da će na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biti upisano 18.098 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za osam studenata, dok će država finansirati školarine za 4.632 studenta prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada će doneti naknadno kako bi se, sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama, obavile dodatne konsultacije o broju budžetskih mesta na novim studijskim programima.

U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata, podseća se u saopštenju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.