POVEĆANJE PLATA svim zdravstvenim radnicima od 1. aprila!

Predsednik Srbije je izjavio večeras da je Vlada Srbije donela odluku da poveća svim zdravstvenim radnicima plate od sledećeg meseca zbog velikog truda i žrtve koju podnose zbog trtenutne situacije.

“Pošto su nam zdravstvene ustanove pod velikim pritiskom, a da bismo motovisali zdravstvene radnike doneli smo odluku da im trajno povećamo plata. Mislimo i na setsre i lekare i vozače, sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama. To će stupiti na snagu 1. aprila ove godine. Želimo da se zahvalimo tim ljudima na trudu i svesnom riziku po svoje zdravlje”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Vučić je zamolio i ljude da ne napadaju lekare.

“Zamoliću sve ljude da ne budu agresivni. Danas samo se suočili sa napadom na direktora Infektivne klinike, to su heroji našeg doba”, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je ponovio da će i penzioneri dobiti jedndokratnu pomoć od 4.000 dinara od 1. do 5.aprila, jer su oni i najugroženiji u ovoj situaciji.

“Penzioneri, molim vas, strpite se jos 4,5 nedelja, ostanite tako disciplinovani. Sreća u nesreći je da nemamo mnogo ljudi u bolnicama”, kazao je Vučić.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.