Povređena profesorka na Divčibarama ispala je iz ljuljaške, a ne sa žičare kako su preneli neki mediji

Profesorka T.P.S. (60) iz Novog Sada, u utorak popodne teško se povredila na ljuljašci drvene osmatračnice, a ne na panoramskoj žičari na stazi Crni Vrh na Divčibarama, kako su juče preneli neki mediji pozivajući se na pisanje “Blica”, potvrdio je za naš medij Vladimir Mitrović, vatrogasac koji je učestvovao u spasavanju povređene.

Foto: Divčibare Ski Resort

“Zatekli smo je sa prijateljicom pored ljuljaške sa koje je i pala. Zadobila je teške povrede obe ruke, kasnije smo saznali da su u pitanju prelomi. Kako nam je rekla, htela je da je prijateljica fotografiše na ljuljašci za uspomenu sa letovanja i napravila neki pokret koji je rezultirao padom. Prevezli smo je do mesta Divčibarska česma na putu prema Valjevu gde su nas sačekala kola Hitne službe valjevskog Doma zdravlja”, ispričao je Mitrović.

Juče su brojni mediji preneli vest, pozivajući se na pisanje “Blica”, da je sa žičare na ski stazi Crni vrh na Divčibarama, kojom gazduje firma Divčibare Ski Resort, ispala profesorka iz Novog Sada i da je pri padu zadobila teške povrede, polom obe ruke.

Foto: Divčibare Ski Resort

Uprava ski staze “Crni vrh” obavestila je javnost da se nesreća desila na vidikovcu u blizini staze van prostora skijališta, a ne na žičari ski staze, kako su pojedini mediji preneli.

“Važno je napomenuti da na dan povrede žičara nije radila i da se povreda dogodila na ljuljašci drvene osmatračnice. Takođe, obaveštavamo sve posetioce Divčibara da se žičara na stazi redovno atestira i servisira prema svim važećim zakonima i propisima”, navodi se u obaveštenju Uprave ski staze “Crni vrh”.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.