Predsednik Opštine Mionica Boban Janković posetio 18. SPREG: “Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih”

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković posetio je 18. Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG u Valjevu i tom prilikom istakao da Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih. Manji od 300.

Mionica-SPREG-2

Prilikom posete predsednika Opštine Mionica Bobana Jankovića 18. SPREG-u

“Ponosan sam na divne domaćine koji su me danas ugostili. Imamo čime da se ponosimo, odlični proizvodi nastaju u mioničkom kraju. Jaka privreda znači jaka opština, a siguran sam da ćemo sa novom industrijskom zonom i dodatnim radnim mestima još više napredovati. A, već smo na dobrom putu, jer smo uspeli da smanjimo nezaposlenost”, rekao je prilikom posete ovogodišnjem SPREG-u prvi čovek Mionice Bobvan Janković.

Mionica-SPREG-1

Prilikom posete predsednika Opštine Mionica Bobana Jankovića 18. SPREG-u

Opština Mionica ove godine ima 12 izlagača među kojima su Turistička organizacija Mionice, mioničko Uduruženje žena “Svilen konac”, firme “Auto-kabel” i “Metal-invest” iz Mionice, organska proizvodanja “Zets Orchard” iz Rajkovića, Vinarija “Đurđevića legat” i fabrike vode “Mioni” iz Ključa, opruge “Pet Mil” iz Brežđa, “Domaćinstvo Petrović” i rakija “Stefan Nemanja” iz Paštrića, sušeno voće “Agranela” iz Šušeoke  i “VODAVODA” iz Rakara.

Zvanični statistički podaci govore da se u Mionici više osnuje privrednih društava i preduzetničih radnji nego što se ugasi, a lokalna samouprava završila je prvu fazu radova na industrijskoj zoni u Radobiću uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim investitorima. Značajan podatak za privredu Mionice jeste i namera firme “Auto-kabel” da proširi proizvodnju i duplira broj radnika.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.