Predškolci “maturirali” vrtić

Obdanište “Bambi” u nastupu “Proleće” (foto: Dragan Krunić)

Predškolska ustanova “Milica Nožica” uspešno je ispratila i pripremila za školovanje još jednu generaciju predškolaca. Na tradicionalnoj završnoj priredbi na Gradskom trgu, predstavilo se 610 “maturanata” svih obdaništa i školskih grupa pod okriljem valjevske predškolske ustanove, koji su ukupno izveli 20 nastupa.

OPPP Sestre Ilić – MIhailo Stupar u nastupu “Poklon” (foto: Dragan Krunić)

OPPP Popučke-Kolibri u nastupu “Svi smo mi isti” (foto: Dragan Krunić)

I ove godine Gradski trg bio je prepun posetilaca, što opravdava činjenicu da je završna predškolska priredba jedan od masovnijih događaja u našem gradu posvećen valjevskim mališanima. Bilo je izuzetnih scenskih nastupa, za koje su deca, videlo se, naporno vežbala i savladala sa svojim vaspitačicama. Mališani su bili kostimirani u skladu sa svojim scenskim prikazima, a mnogi su se razlikovali i po bojama majica sa jasno štampanim natpisima vrtića iz kojeg dolaze.

Druga predškolsa grupa “Zvončića” u nastupu “Staro Vranje” (foto: Dragan Krunič)

Predškolci obdaništa “Pčelica” u nastupu “Požurite rode” (foto: Dragan Krunić)

U priredbi koja je trajala 2 časa, mnogobrojna publika uživala je u nastupu “Brankovih gusara” i “Veselih klovnova”, zatim u miksu indijskih plesova, maskenbalu, zahtevnoj izvedbi sa trakama u stilu starih sletova, u performansima inspirisanim prolećem, Suncem, drugarstvom, jednakošću među decom, igralo se i kolo u staroj srpskoj nošnji, a izveden je i Čoček na predškolski način.

Predškolci obdaništa “Pinokio” u nastupu “Miks pesama iz Indije” (foto: Dragan Krunić)

Prva predškolska grupa OPPP Nada Purić – Naša radost u nastupu “Maskenbal” (foto: Dragan Krunić)

Mališani svih predškolskih grupa sa svojim vaspitačicama potrudili su se da se prikažu u najboljem svetlu pred roditeljima, bakam i dekama, tetkama i tečama, drugarima i svima ostalima koji su sa nestrpljenjem iščekivali da ih vide na javnom nastupu. Završna priredba predškolaca označava završetak jednog divnog druženja u obdaništu, ali je i pokazatelj da su ovi mališani zreli i spremni za polazak u školu.

Druga predškolska grupa OPPP Nada Purić – Naša radost u nastupu “Brankovi gusarl” (foto: Dragan Krunić)

Predškolci obdaništa “Bubamara” u nastupu “Veseli klovnovi” (foto: Dragan Krunić)

Za mnoge roditelje ova završna predškolska priredba predstavlja pravi emotivni doživljaj i nezaboravnu uspomenu, ali su i izvor saznanja o radu, aktivnostima i svemu što su njihova deca u prethodnom periodu naučila u vrtiću.

Završna predškolska priredba 2018. na Gradskom trgu (foto: Dragan Krunić)

M.P.M.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.