Predškolci “maturirali” vrtić

Obdanište “Bambi” u nastupu “Proleće” (foto: Dragan Krunić)

Predškolska ustanova “Milica Nožica” uspešno je ispratila i pripremila za školovanje još jednu generaciju predškolaca. Na tradicionalnoj završnoj priredbi na Gradskom trgu, predstavilo se 610 “maturanata” svih obdaništa i školskih grupa pod okriljem valjevske predškolske ustanove, koji su ukupno izveli 20 nastupa.

OPPP Sestre Ilić – MIhailo Stupar u nastupu “Poklon” (foto: Dragan Krunić)

OPPP Popučke-Kolibri u nastupu “Svi smo mi isti” (foto: Dragan Krunić)

I ove godine Gradski trg bio je prepun posetilaca, što opravdava činjenicu da je završna predškolska priredba jedan od masovnijih događaja u našem gradu posvećen valjevskim mališanima. Bilo je izuzetnih scenskih nastupa, za koje su deca, videlo se, naporno vežbala i savladala sa svojim vaspitačicama. Mališani su bili kostimirani u skladu sa svojim scenskim prikazima, a mnogi su se razlikovali i po bojama majica sa jasno štampanim natpisima vrtića iz kojeg dolaze.

Druga predškolsa grupa “Zvončića” u nastupu “Staro Vranje” (foto: Dragan Krunič)

Predškolci obdaništa “Pčelica” u nastupu “Požurite rode” (foto: Dragan Krunić)

U priredbi koja je trajala 2 časa, mnogobrojna publika uživala je u nastupu “Brankovih gusara” i “Veselih klovnova”, zatim u miksu indijskih plesova, maskenbalu, zahtevnoj izvedbi sa trakama u stilu starih sletova, u performansima inspirisanim prolećem, Suncem, drugarstvom, jednakošću među decom, igralo se i kolo u staroj srpskoj nošnji, a izveden je i Čoček na predškolski način.

Predškolci obdaništa “Pinokio” u nastupu “Miks pesama iz Indije” (foto: Dragan Krunić)

Prva predškolska grupa OPPP Nada Purić – Naša radost u nastupu “Maskenbal” (foto: Dragan Krunić)

Mališani svih predškolskih grupa sa svojim vaspitačicama potrudili su se da se prikažu u najboljem svetlu pred roditeljima, bakam i dekama, tetkama i tečama, drugarima i svima ostalima koji su sa nestrpljenjem iščekivali da ih vide na javnom nastupu. Završna priredba predškolaca označava završetak jednog divnog druženja u obdaništu, ali je i pokazatelj da su ovi mališani zreli i spremni za polazak u školu.

Druga predškolska grupa OPPP Nada Purić – Naša radost u nastupu “Brankovi gusarl” (foto: Dragan Krunić)

Predškolci obdaništa “Bubamara” u nastupu “Veseli klovnovi” (foto: Dragan Krunić)

Za mnoge roditelje ova završna predškolska priredba predstavlja pravi emotivni doživljaj i nezaboravnu uspomenu, ali su i izvor saznanja o radu, aktivnostima i svemu što su njihova deca u prethodnom periodu naučila u vrtiću.

Završna predškolska priredba 2018. na Gradskom trgu (foto: Dragan Krunić)

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.