Predstavnici Udruženja boraca Valjeva na sastanku sa ministrom Nikolom Selakovićem

Gvozdeni puk Srbije i Valjeva i Udruženje boraca Valjevo saopštili su da su juče u Palati Srbije u Beogradu prisustvovali sastanaku koji je sa boračkim udruženjima i njihovim predstavnicima organizovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković. Tema sastanka, koji je trajao puna 3 sata, ticala se predloga i pitanja oko poboljšanja položaja boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca. Prisutno je bilo preko 250 predstavnika boračkih udruženja, što je, kako se navodi u saopštenju, najveći broj predstavnika do sada.

UBV1

Iz Gvozdenog puka Srbije i Valjeva i valjevskog Udruženja boraca naveli su da ih raduje što je bilo toliko prisutnih na sastanku, uz komentar da je bilo “mnogo govornika i pomalo i promašenih tema”.

UBV2

Udruženje boraca Valjevo i Gvozdeni puk Srbije predstavljao je Ljubomir Bradić.

“On je govorio na samom početku po datoj reči ministra Nikole Selakovića, koji je temeljno vodio sastanak sa svojim saradnicima i sve zapisivao, a na temu dobijanja zdravstvenih legitimacija, lečenja boraca, banjske rehabilitacije boraca, poboljšanja zakona oko boračkog dodatka i boračkih prava, ostvarivanja boračkog dodatka, ostvarivanja prava na PTSP oboljenje, lečenja na VMA i Kliničkom centru Srbije. Govorilo se o izgradnji spomen obeležja, dobijanja 12 invalidnine, povećanja primanja za 14%, otkupu stanova, negovanju tradicija. Bilo je reči o saradnji sa lokalnim samoupravama gde su se pojedini predstavnici žalili da nemaju dobru saradnju niti bilo kakva prava, što u Valjevu nije slučaj jer je grad Valjevo grad boračkih prava i svima treba da bude uzor u takvom odnosu prema borcima i ratnim vojnim invalidima. Mnogi su se žalili na lečenje i čekanje na preglede i tako dalje”, navodi se u saopštenju Udruženja boraca Valjeva

Udruženje boraca Valjeva ističe da nakon ovog sastanka nastavlja sa “daljim radom i hitnim rešavanjima iznetih pravičnih i preciznih problema i predloga”.

UBV4

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.