Pregledi i testiranje na KOVID-19 u zgradi Doma zdravlja

Zbog preopterećenosti kapaciteta KOVID ambulante Novo naselje, u kojoj je u utorak obavljeno 325 pregleda i 160 testiranja, od danas u 7 časova pregledi pacijenata sa sumnjom na infekciju koronom izmestiće se u zgradu Doma zdravlja Valjevo. Istovremeno se vakcinacija premešta u hol Centra za kulturu Valjevo.

Dom-zdravlja-Valjevo-1

Pacijenti sa dijagnostikovanim KOVID-om i respiratornim infekcijama koristiće glavni ulaz u zgradu, a lekarski pregledi obavljaće se u prizemlju, na Odeljenju opšte medicine. Na raspolaganju će biti četiri lekara istovremeno, a taj broj će se po potrebi povećavati. Pacijentima će biti olakšano čekanje na pregled jer je prostor mnogo veći nego u Novom naselju, tako da će pri lošim vremenskim uslovima više ljudi moći da bude unutra.

Testiranje, uzimanje krvi za laboratorijsku analizu i snimanje pluća rendgen aparatom obavljaće se u dnu hodnika, preko puta glavnog ulaza. Izdavanje rezultata je na info pultu. Opšta medicina i deo za dijagnostiku fizički će biti odvojeni od ostatka zgrade i taj deo će biti isključivo namenjen za KOVID preglede.

Svi ostali pregledi građani sprovodiće se na drugom spratu, gde će ordinirati lekari opšte medicine i medicine rada, a ulaziće se sa zadnje strane zgrade, iza prostorija Službe hitne pomoći (kao i u periodu dok je trajala rekonstrukcija prednjeg krila). To će biti ulaz i za laboratoriju i za Ginekologiju – za žene i trudnice koje nemaju simptome respiratorne infekcije ili potvrđeni KOVID.

U KOVID ambulantu Ginekologije ulaziće se na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz.

Zbog premeštanja KOVID ambulante u Dom zdravlja, kao i zbog velikog interesovanja za treću dozu, vakcinalni punkt Doma zdravlja će od četvrtka 26. avgusta raditi u holu Centra za kulturu. Radno vreme će biti od 8 do 20 časova, vikendom od 8 do 18. U sredu je treću dozu primilo 210 sugrađana.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.