Prijem organizatora Prvog Valjevskog polumaratona

Na današnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović, primio je organizatore Prvog Valjevskog polumaratona, koji je opravdao očekivanja učesnika, organizatora i Valjevaca. Iz budžeta grada izdvojeno je 350 hiljada dinara za ovu manifestaciju. Gradonačelnik je prepoznao značaj ove manifestacije, pa je osim novčane pomoći grad ustupio na korišćenje salu Skupštine grada za presvlačenje učesnika, kao i pomoć oko administrativnog dela organizacije.

Valjevo

„Hvala sportskom društvu i ljudima iz udruženja „Varatonac“ na zaista nesebičnom trudu, koji su uložili da Valjevo 10. juna bude centar svih atletskih dešavanja u Srbiji. Održana je spektakularna trka polumaratona, kakvu do sada nismo imali u ovom gradu. Ovo je prvi put da grad organizuje takav jedan atletski događaj sa ljudima koji se amaterski ali punog srca i sa velikom željom bave ovakvim starima. Posebnu zahvalnost dugujemo Radoslavu Simiću sa RTS-a, koji je prenosio polumaraton sa platoa ispred bivšeg hotela „Narcis“. Ova manifestacija treba da postane tradicionalna i mi ćemo je uvrstiti u kalendar sportskih manifestacija i događaja za iduću godinu s tim što ćemo se i sledeće godine osloniti na iste ljude koji su položili ispit sa odličnom ocenom, kada je organizacija u pitanju. Želim da se zahvalim i medijima koji su propratili polumaraton kao i učesnicima, kojima je možda kiša malo omela poslednje trenutke trke ali to je sastavni deo ovakvih sportskih dešavanja. Nadam se da su svi učesnici zadovoljni i da nije bilo povreda, incidenata i slično. Svesni smo činjenice da maltene svi gradovi u Srbiji imaju svoje polumaratone i maratone i Valjevo mora da ide u korak sa vremenom i ne sme da kaska i zaostaje, niti da dozvoli da bude kasaba sa 100 hiljada stanovnika. Pokazaćemo svima da smo spremni i sposobni da organizujemo takvu jednu manifestaciju,“ istakao je gradonačelnik

Violeta Pavlović, član udruženja „Varatonac“ ističe da je polumaraton rezultat inicijative mladih ljudi i entuzijasta iz Valjeva: „Valjevo je, 10. juna, zaista bio centar svih sportskih aktivnosti i taj dan su svi putevi vodili u Valjevo. Na trci su učestvovali svi prijavljenii trkači, njih 400, iz zemlje ali i iz inostranstva, iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore pa čak i sa Kube. Održana je polumaratonska trka od 21 kilometar, trka zadovoljstva od 10 i po kilometara, kao i trka za najmlađe sugrađane u dužini od 500 metara. Kako je bio veliki broj učesnika iz drugih gradova Srbije, smeštajni kapaciteti bili su puni što nam je posebno drago, jer ova manifestacija nema samo sportski značaj već i privredno-turistički. Mi, kao organizatori, smo se potrudili da trkači iz drugih gradova i država vide Valjevo u najboljem svetlu i da se raduju sledećem dolasku u naš grad. Preko godinu dana samo radili na organizaciji polumaratona, nimalo nije bilo lako, ali najvažnije je da je krajnji rezultat pozitivan. Veliku zahvalnost dugujemo gradu Valjevu, dr Slobodanu Gvozdenoviću pre svega, koji je prepoznao značaj ove manifestacije i pomogao nam da istu realizujemo. Takođe bih se zahvalila i preduzeću „Antikor“ iz Valjeva kao i plesnoj školi „Studio M“ i Ljubiši Milutinoviću, koji su nam pružili nesebičnu podršku i pomoć, ali i mnogim drugim ljudima koji su nam bili prijatelji i partneri trke, bez kojih zaista ne bi mogli da organizujemo na ovako zavidnom nivou. Takođe veliku pomoć, nama i učesnicima na stazi, pružili su i volonteri. Njih 70 bilo je angažovano na različitim pozicijama, na deljenju slatkih paketa, deljenju medalja, na okretnim stanicama, koje su jako bitne za trkače tokom trke. Volonteri su pokazali da su dorasli zadatku i mi smo im jako zahvalni i nadamo se da ćemo i dogodine sarađivati i da će biti još veći broj volontera na samoj stazi. Zahvaljujem se i građanima Valjeva koji su izašli taj dan u velikom broju da podrže događaj.“

Valjevo

„ Nakon polumaratona, čuju se samo pozitivni komentari i sugestije, zbog čega smo mi izuzetno srećni. Učesnici su zadovoljni trasom, koja je bila malo zahtevnija, ali je dopustila trkačima da vide lepote Valjeva, da upoznaju Valjevce i da vide koliko smo mi srdačan i gostoprimljiv narod. Želeo bih još jednom da čestitam pobednicima i da ih pozovem da i sledeće godine trče sa nama. U muškoj kategoriji na 21 km zasluženo prvo mesto zauzeo je Miloš Milosavljević, a za njim Aleksandar Adžić i Novica Stojanović. U ženskoj kategoriji prvo mesto zauzela je Valjevka Katarina Radovanović, druga je Jelena Ivković, a treća Nataša Radulović. U muškoj kategoriji na 10 km prvo mesto zauzeo je dobro poznati maratonac, Valjevac Saša Antić, drugi je Dragan Nikolić i treći Đorđe Ivanoivić, a u ženskoj prvoplasirana je Milica Živanović, druga je Jelisaveta Jovičić, a treća Aleksandra Radojčić,“ dodao je predsednik udruženja „Varatonac, Nikola Novaković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.