Prijem predstavnika udruženja penzionera povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. oktobra, predstavnike udruženja penzionera i invalida grada Valjeva danas je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić i član Gradskog veća Velimir Arsenović.

ValjevoPenzioneri su zainteresovani za pitanje završetka Gerontološkog centra, kao i za poboljšanje socijalnog položaja penzionera.

Gradonačeliik Lazar Gojković poručio je penzionerima da je spreman za svaki vid saradnje, naravno u skladu sa zakonskim i finansijskim mogućnostima budžeta grada Valjeva. Naglasio je da će pokušati da zajedničkim snagama reše probleme sa kojima se suočavaju naši najstariji sugrađani.

ValjevoPredstavnici udruženja penzionera i invalida grada Valjeva zahvalili su se gradonačelniku Grada na prijemu i izrazili zadovoljstvo što ih je saslušao i razumeo njihove probleme.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Udruženja penzionera grada Valjeva, predstavnici pokreta „Trećeg doba“ , Gradskog udruženja invalida, strukovnih udruženje penzionera Policijske uprave Valjevo, vojnih penzionera Srbije i strukovno udruženje „Krušik“.

U Valjevu ima 22.500 hiljade penzionera, od kojih 3 hiljade živi na selu, a 10 hiljada penzionera ima manja primanja od 15 hiljada dinara.

 

Izveštaj: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.