Najnovije vesti

Prilika za mlade Mioničane, uz pomoć Vlade, resornog ministarstva i lokalne samouprave do novog doma na selu

Svi zainteresovani građani mioničke opštine, a uz pomoć Opštinske uprave Mionica, mogu se prijaviti na javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, a koje je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu. Za ovaj program budžetom Republike Srbije opredeljeno je 500 miliona dinara.

Opština Mionica

Ovim povodom danas je u Palati Srbija održan sastanak na kom su prisustvovali predstavnici Ministarstva za brigu i selu i predstavnici lokalnih samouprava. Program dosele bespovratnih sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom je od nacionalnog značaja i za njeovu realizaciju važno je angažovanje svih opština i gradova.

Po ovom konkursu, podnosilac zahteva i jedinica lokalne samouprave su u obavezi da zajedno elektronskim putem popune Obrazac prijave. Takođe, jedinica lokalne samouprave vrši i kontrolu ispunjenosti uslova za prijavu, kao i procenu tržišne vrednosti nepokrenosti.

Opština MionicaOpštinska uprava Mionica, odnosno Odeljenje lokalno-ekonmskog razvoja pružiće potpunu podršku svim zainteresovanima za apliciranje na konkurs.

-Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za brigu o selu preduzeli su odličnu inicijativu za poboljšanje demografije i razvoj privrednih aktivnosti i života na selu. Ministarstvo poljoprivrede takođe raspisuje povoljne konkurse. Ovakvi programi će omogućiti mladima da pokrenu svoju proizvodnju i na taj način osnaže srpsko selo. I naša Opština je raspisala dva javna poziva iz oblasti poljoprivrede i za to budžetom opredelila 12.8 miliona dinara-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Mladi koji imaju manje od 45 godina, sa prebivalištem na teritoriji zemlje i koji nisu vlasnici nijedne nekretnine mogu se prijaviti na konkurs, a vrednost kuće i okućnice mora biti do 1,2 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava počinje od dana objavljivanja javnog konkursa do utroška budžetskih sredstava koja su obezbeđena za ovu namenu, najkasnije do 1. novembra, dok će se bespovratna sredstva dodeljivati po redosledu pristiglih prijava.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva za brigu o selu. https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.