PRIMIĆE KINESKU VAKCINU! U nedelju će biti vakcinisano 100.000 zdravstvenih radnika i prosvetara

U nedelju bi trebalo da bude vakcinisano 100.000 zdravstvenih i prosvetnih radnika, kineskom vakcinom kompanije “Sinofarm” protiv koronavirusa.

Prve količine kineske vakcine stižu sutra u Srbiju, a već prekosutra planirano je vakcinisanje 100.000 ljudi. Očekuje se da Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izda brzo dozvolu za upotrebu te vakcine.

“Ministarstvo zdravlja naložilo je Ministarstvu prosvete da do danas u 14 sati pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i srednji školama koji bi da se vakcinišu kineskom vakcinom”, kaže izvor i dodaje da su prosvetari sa fakulteta i srednjih škola prioritet u odnosu na one zaposlene u osnovnim školama, kako i stoji u planu vakcinacije, jer je među osnovcima transmisija virusa manja.

U nedelju bi kinesko cepivo trebalo da prime i zdravstveni radnici koji su se izjasnili za “Sinofarm” vakcinu.

Izvor; Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.