Problem aerozagađenja jedna od tema sutrašnjeg zasedanja Gradskog veća

Sutra će na 70. sednici Gradskog veća, kao 3. tačka dnevnog reda, biti razmatrane informacije sa javne rasprave na temu aerozagađenja u gradu Valjevu sa predlogom akivnosti za prevazilaženje postojećeg stanja.

Sa jednog od prethodnih zasedanja Gradskog veća (foto: Grad Valjevo)

Dnevni red sutrašnjeg zasedanja gradskih većnika sadrži ukupno 7 tačaka, a 3. tačka biće posvećena problemu aerozagađenja uz davanje predloga aktivnosti kako da se postojeće stanje vezano za zagađenost vazduha u našem gradu  prevaziđe.

Pored aerozagađenja, članovi Gradskog veća razmatraće informacije o aktivnostima na realizaciji projekta Projektovanje i izgradnja Regionalnog centra ca upravljanje otpadom sa Deponijom “Kalenić”, kao i o stanju Deponije komunalnog otpada u Valjevu, baviće se utvrđivanjem predloga rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP “Toplana- Valjevo” za 2019. godinu, zatim utvrđivanjem predloga rešenja o davanju saglasnosti na Program korišćenja subvencija JKP “Toplana-Valjevo” iz budžeta Grada Valjeva za ovu godinu. Šesta tačka Dnevnog reda tiče se utvrđivanja predloga Odluke o prenosu na upravljanje i korišćenje objekta u Ulici Vojvode Mišića Br. 21 u Valjevu Ustanovi za galerijske poslove “Moderna Galerija Valjevo”. Poslednja tačka o kojoj će sutra na 70 . sednici većati članovi Gradskog veća biće razmatranje predloga pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi Grada Valjeva, zajedničkom pravobranilaštvu Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi interne revizije Grada Valjeva i Službi budžetske inspekcije Grada Valjeva.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.