Prof. dr Miroljub Ivanović na čelu Upravnog odbora Akademije inovacionih nauka

Naš Valjevac, prof. dr Miroljub Ivanović izabran je za predsednika Upravnog odbora Akademije inovacionih nauka. Ivanović je redovan član ove Akademije od 2020. i posle dve godine aktivnog rada među ruskim, američkim i domaćim istaknutim univerzitetskim profesorima, naučnicima i pronalazačima nacionalnog i svetskog glasa, krajem maja meseca jednoglasno je izglasan za predsednika Upravnog odbora Akademije inovacionih nauka. Ivanoviću mandat traje 4 godine sa mogućnošću produženja.

Miroljub-Ivanovic

Prof. dr Miroljub Ivanović

Miroljub Ivanović rođen je 1952. godine. Nakon završene Medicinske škole, diplomirao je 1975.godine na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport u Beogradu. Postdiplomske studije na Fakultetu za fizičke kulture u Novom Sadu završio je 1986. godone, gde je magistrirao i doktorirao. Stručni ispit za profesora fizičkog vaspitanja pložio je 1978, a stručni ispit za poslove stručno-pedagoškog i upravnog nadzora u Ministarstvu prosvete 2000. godine. kolu rezervnih oficira (rod pešadija) završio je 1976. godine, kao i višemesečne kurseve za komandira čete, komadanta bataljona i diverzantske kurseve u Centru visokih vojnih škola u Sarajevu. Ima čin potpukovnika.

Naučna bibliografija prof. dr Miroljuba Ivanovića obuhvata 140 naučnih radova, kao i 50 udžbenika i priručnika. Autor je i rukovodilac 5 domaćih istraživačkih projekata, a tokom 14 godina rada u nastavi u visokom obrazovanju pod njegovim mentorstvom diplomiralo je 286 studenata, dok ih je 48 specijaliziralo. U naučnom i stručnom radu Ivanović se služi ruskim i latinskim jezikom.

Ivanović iza sebe ima dugu i bogatu radnu karijeru, koju još uvek nadograđuje. Od 1971. godine, kada se prvi put zaposlio kao medicinski tehničar u Medicinskom centru u Prijepolju, radio je kao profesor fizičke kulture u Ekonomskoj i Poljoprivrednoj školi u Valjevu, bio sekretar SOFK-e i SIZ-a u Opštini Valjevo. U Ministarstvu prosvete Republike Srbije (1999-2004.) radio je kao školski nadzorni savetnik za fizičko i zdravstveno vaspitanje. Vršio je dužnost direktora Srednje škole u Koceljevi u školskoj 2003/04. i zamenik direktora Centra za kontinuiranu edukaciju vaspitača na Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača u Kikindi (2004-2008).

Akademsku karijeru Ivanović je započeo tokom Školske 2004/2005. godine kada je izabran u naučno-nastavno zvanje profesora Metodike fizičkog i zdravstvenog vaspitanja na Visokoj školi za obrazovanje vaspitača u Kikindi i Programiranju sportske forme na Visokoj košarkaškoj akademiji “Bora Stanković” (Alfa univerzitet u Beogradu). Počev od Akademske 2008/2009. godine na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum u Sremskoj Mitrovici nosilac je stručnih predmeta na specijalističkim studijama Fizičke aktivnosti u inkluzivnoj praksi, a od Školske 2017/2018. godine Morfološki i motorički status predškolskog deteta na akademskim master studijama. Dužnost predsednika Komisije za polaganje stručnog ispita za licence za nastavnike, vaspitače i stručne saradnike (oblast fizičko vaspitanje) u Pokrajinskom sekreterijatu za obrazovanje vršio je od Školske 2010/2011. godine do  2020. godine

Aktivno je učestvovao i u radu organa upravljanja i stručnih organa. Član jeUpravnog odbora Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi (2004–2008.), predsednik Sindikata Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici (2008-2015), član Saveta Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača – Sirmijum u Sremskoj Mitrovici od 2015. godine. Od 2018. do 2020. godine je bio ćlan Gradskog veća u Valjevu i odbornik je u Skupštini grada Valjeva od 2020. godine.

Stručno je angažovan kao član redakcije u časopisima Fizičko vaspitanje, Pedagoški zapisi i Inovator i recenzent u 10 naučnih časopisa: Facta universitatis, Series: physical education and sport, Teme, Sportlogia, Sport – science and practice, FBIM Transactions, Journal of the Anthropologycal Society of Serbia, Mest journa, Acta Kinesiologica, Journal of Sport Science, i Sports Medicine.

Uz naučno istraživački rad, bio je aktivan i u sportskoj praksi. Trenerskim poslom bavio se uspešno u košarci 1979. (KK “Omladinac” – Valjevo: Jedinstvena srpska liga), fudbalu 1975. (FK “Budućnost” – Valjevo: Jedinstvena srpska liga) i 1978. (FK “Jedinstvo” – Vladimirci: Podrinjsko-kolubarska liga) i atletici od 1995. do 2000. godine (AK “Valjevo”) gde je stvorio više pionirskih i juniorskih šampiona Srbije i SR Jugoslavije. Bio je član Predsedništva BK “Boba Milovanović” iz Valjeva (1975-1980), član Predsedništva Ferijalnog saveza Srbije i Jugoslavije (1978-1982), član Predsedništva BK “Metalac” u Valjevu i član Konferencije Bokserskog saveza Srbije (1978-1982), predsednik Odbojkaškog kluba “Partizan” u Valjevu (1980-1984) i član Predsedništva Udruženja odbojkaških klubova Srpske lige, član Konferencije SOFK-e Srbije (1986-1990), potpredsednik je Društva pedagoga fizičke kulture Srbije od 2000. godin i član Izvršnog odbora Beogradskog centra za srpsko-rusku saradnju od 2019. godine.

Prof. dr Miroljub Ivanović živi i radi u Valjevu. Oženjen je, ima sina i ćerku, i unuka i unuku.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.