Proglašena vanredna situacija u Mionici

Komandant Opštinskog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Mionica Boban Janković, je na predlog Štaba danas proglasio vanrednu situaciju teritoriji Opštine.  Vanredna situacija je proglašena usled nastupanja elementarne nepogode, poplave, prouzrokovane obilnim padavinama što je prouzrokovalo izlivanje reka Ribnice, Lepenice, Toplice, Manastirice, Paklešnice i Gerića potoka.

Opština Mionica

Vanredna situacija trajaće do otklanjanja posledica nastalih elementarnom nepogodom, a Štab je na ovoj sednici doneo Naredbu o angažovanju potrebne mehanizacije za prevoz materijala za sanaciju puteva i klizišta, kao i o urgentnom prokopavanju puta u selu Ključ pored fabrike „Mioni“ gde je došlo do izlivanja reke Lepenice.

„Da bi izbegli scenario iz 2014. izuzetno je važno da na vreme imamo prave informacije, i apelujem na sve građane kojima je potrebna pomoć da se obrate opštinskom kol centru na broj 0800 50 50 55 koji je dostupan 24 časa.“ Naglasio je predsednik Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.