Projekti iz Mionice deo plana “Srbija 2020-2025”, vrednog 3,2 milijarde evra

Mionica učestvuje sa više projekata u investicionom programu “Srbija 2020-2025”. Realizacija dela programa posvećena komunalnim pitanjima u 65 lokalnih samouprava, vredna 3,2 milijarde evra, poverena korporaciji CRBC iz NR Kine.

Ugovorom koji su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen biće omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Projekti s kojim je opština Mionica konkurisala u okviru programa “Srbija 2020-2025” odnose se na upravljanje otpadnim vodama kroz izgradnju kanalizacije i kanalizacionih kolektora u Mionici i Banji Vrujci.

Kvalitetniji život građana Mionice i zaštita životne sredine spadaju u najveće prioritete naše lokalne samouprave. Održivo uklanjanje otpada i odgovorno upravljanje otpadnim vodama ključno je za razvoj turizma u našoj varoši i Banji Vrujci, i predstavlja naš zalog za budućnost naše dece. I zato smo izuzetno zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su naše projekte uvrstili u investicioni plan “Srbija 2020-2025”. – rekao je tim povodom predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.