“Prošlo” 16 od 39 medijskih projekata!

Ove godine će sa 7,8 miliona dinara biti sufinansirano ukupno 16 medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, od ukupno 39 koliko se prijavilo putem konkursa za dodelu sredstava iz budžeta grada Valjeva. Sredstva za medijske projekte dobilo je 9 preduzeća i preduzetnika iz Valjeva, ali i 5 iz Beograda i po jedno preduzeće iz Šapca i Niša. Valjevskim medijima pripalo je 4,7 miliona dinara, što čini 60,25% udela u “kolaču” namenjenom za sufinasiranje projekata za ovu godinu.

Najviše novca na konkursu dodeljeno je Vujić televiziji Valjevo, koja je za projekat “Da dođeš u naš grad” dobila 2,6 miliona dinara. Televizija Valjevo plus za projekat “Potencijali valjevskog kraja” i Informativno preduzeće Radio Valjevo doo – Beograd za projekat “Kad dođeš u Valjevo…” sufinasiraće se sa po 800.000 dinara. Beogradska preduzeća Srbija Danas (projekat “Život u Valjevu”) i Adria Media Magazine (projekat “Valjevo – šansa za turizam u Kovidu”), kao i niško preduzeće Kopernikus Cable Network  (projekat “Idemo u Valjevo”) dobili su  po 500.000 dinara iz budžeta grada Valjeva za svoje projekte.

Identične iznose od po 400.000 dinara dobili su preduzeće In Network solution doo Beograd – Stari Grad za projekat “Bez prepreka” i  Veb portal Vamedia Valjevo Slavica Vujanac PR za projekat “Ženske brazde”.

Društvo sa ograničenom odgovornošću “Radio 014” biće sufinansiran sa 250.000 dinara za projekat “Dan za ekologiju”, a isto novca opredeljeno je i TV Super-Sat communication doo Beograd za projekat “Gradske teme”.

Agencija “MR Media” iz Šapca dobila je 150.000 dinara za projekat pod nazivom “Male priče velikog Valjeva”, koliko i Studio za ples i zabavu Studio M za projekat “Nestrpljivi snovi – deca su naša nada”. Isti iznosi opredeljeni su podnosiocu prijave Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala “Titan Web Design” za projekat “UdahnimO2 – druga faza” i podnosioci prijave Ivica Marković PR Agencija za izradu portala “Tower”Valjevo” za projekat “Sve o COVID VAkcinaciji”.

Sa 100.000 dinara biće sufinansirani Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena ART JK Valjevo Va 014 info, za projekat “Poštovanje različitosti i širenje kulture ljudskih prava” i Radio pravoslavne Eparhije valjevske Istočnik za projekat “Od Nikole do Svetog Nikolaja”.

Valjevska glasila Televizija marš, portali Kolubarske.rs, Patak.co.rs, Valjevski.rs, Mojsvetsporta.net Valjevskaiskra.rs i Udruženje “Dijalog”, samo su neki čiji projekti nisu prošli na ovogodišnjem konkursu.

Članovi Komisije za odabir medijskih projekata koji će se sufinansirati iz gradske kase bili su predstavnica Udruženja elektronskih medija “ComNet” i odgovorna urednica portala Zeleniminuti.rs i Pančevo MOJKraj.rs Violeta Jovanov Peštanac, član Udruženja radio-stanica “RAB Srbija” Igor Kostić i zamenica glavnog i odgovornog urednika TV Zona plus iz Niša Danijela Ivanković.

Da podsetimo, prošle godine je iz budžeta grada Valjeva za medijske projekte bilo izdvojeno 10 miliona dinara (2,8 miliona više nego ove godine) i na konkursu 2020. je “prošlo” 17 od 47 pristiglih projekata.

Primera radi, grad Šabac je u ovoj godini iz budžeta obezbedio 30 miliona dinara i tim novcem će se sufinansirati 21 od 44 pristigla medijska projekta na konkurs. Kako su preneli mediji, ovogodišnja opredeljena sredstva u iznosu pomenutih 30 miliona dinara su za 20% manja u odnosu na prethodnu godinu “u cilju racionalnog odnosa prema sredstvima budžeta Grada Šapca”.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.