PSD „Magleš“ u Sloveniji

Proteklog vikenda planinari PSD „Magleš“ mogu se pohvaliti sa dve značajne akcije. Od 17. do 19. juna 14 naših planinara boravilo je u Sloveniji. Planina Raduha pripada Južnim krečnjačkim Alpima, tačnije nalazi se u istočnom delu Kamniško – Savinjskih Alpa u severnoj Sloveniji. Prvi dan je bio rezervisan za obilazak starog grada Celje. Druga dva su prošla u pravom planinarskom duhu. U subotu 18.juna planinari „Magleša“ su uspenjali najviši vrh Velika Raduha (2062mnv). Dok je nedelja takođe prošla u obilasku kroz živopisni kanjon Hudičev greben i Gramadu.

U subotu 18.juna održana je Republička akcija „Dani planinara“ na Ovčaru, kojoj su se odazvali 6 planinara iz PSD „Magleša“. Kao i obično učesnicu su imali na raspolaganju staze različite dužine, pa su se tako naši predstavnisi uspeli i na Ovčar (985mnv) i na Orovicu (856mnv).

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.