Radovi Dejana i Danijele Bogojević na međunarodnoj izložbi Likovne kolonije Nakučeni

Krajem marta, u Galeriji Biblioteke šabačke, otvorena je izložba radova 8. saziva međunarodne Likovne kolonije koja je prošle godine održana u Nakučanima, u okviru koje su predstavljena i dela radovi Dejana i Danijele Bogojević, bračnog para iz Valjeva.

Bogojevici

Danijela i Dejan Bogojević na otvranaju izložbe 8. Likovne kolonije Nakučani u Šabačkoj biblioteci

Osma međunarodna Likovna kolonija Nakučani, održana pod sloganom “Za mir svega sveta”, okupila je prošle godine u ovom selu pored Šapca 22 autora iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske i Japana, a dela nastala u koloniji biće izložena u Galeriji Biblioteke šabačke do 12. aprila ove godine. Izloženi radovi, među kojima su platna rađena tehnikom akrilik na platnu Dejana i Danijele Bogojević, prikazuju raznolikost likovnih poetika, izražaja, motiva, kao i individualnost umetnika izlagača.

Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti Jelena Pjevac Nenadović i direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović. Koordinator projekta je slikarka Milica Alimpić Ilić.

Bogojevici-2

Izložena dela Danijele i Dejana Bogojevića

Likovnu koloniju Nakučani organizuje Crkvena opština Nakučani uz pomoć grada Šapca. Prva je organizovana 2010 godina i obnavlja sećanje na ovo pocersko selo, mesto dvovekovne bogate kulturne tradicije.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.