Raspisan 30. Poetski konkurs “Desanka Maksimović”

Valjevska gimnazija i Srpska književna zadruga raspisale su 30. Poetski konkurs “Desanka Maksimović” za najbolju zbirku pesama učenika srednjih škola i gimnazija. Prvonagrađenom na konkursu biće štampana zbirka pesama. Stručni žiri čine akademik Matija Bećković, književnik i glavni urednik SKZ Dragan Lakićević i profesorka književnosti dr Vera Vaš. Osim Prve, dodeliće se i Druga i Treća nagrada, a na osnovu utiska o prispelim radovima, članovi žirija mogu dodeliti i najviše tri specijalne nagrade. Konkurs je otvoren do srede, 27. aprila 2022. godine, do 20 časova. Prijavni list za učešće na 30. Poetskom konkursu “Desanka Maksimović” dat je na sajtu Valjevske gimnazije u PDF formatu i može se preuzeti putem sledećeg linka: http://www.valjevskagimnazija.edu.rs/images/vesti/2022_2_2/30.%20poetski%20konkurs.pdf.

Poetski-konkurs-Desanka-Maksimovic

USLOVI KONKURSA:

1. Pravo učešća na Konkursu imaju svi redovni učenici srednjih škola na teritoriji Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i svih dopunskih škola naših državljana u inostranstvu.
2. Zbirka treba da sadrži najmanje 30 pesama.
3. Radovi se šalju u jednom kovertu, u tri otkucana i posebno povezana primerka, svaki potpisan šifrom.
4. U poseban, manji koverat ubaciti upitnik, koji je sastavni deo ovog konkursa, zajedno sa potvrdom škole da je učesnik Konkursa redovan učenik. Taj manji koverat zalepiti, na njemu napisati istu šifru kojom su potpisane i zbirke i priložiti ga u veliki koverat sa tri primerka zbirke.
5. Zbirke treba da stignu na adresu: Valjevska gimnazija, 14000 Valjevo, Vuka Karadžića br. 3 (za Poetski konkurs) najkasnije do srede 27. aprila 2022. godine do 20 sati.
6. Rukopisi se ne vraćaju autorima.
7. Žiri 30. Poetskog konkursa “Desanka Maksimović” radiće u sastavu: akademik Matija Bećković, pesnik; Dragan Lakićević, glavni urednik SKZ, književnik i dr Vera Vaš, profesor književnosti.
8. Stručni žiri dodeljuje Prvu, Drugu i Treću nagradu. Prva nagrada na konkursu podrazumeva štampanje zbirke pesama. Na osnovu utiska o prispelim radovima, članovi žirija mogu dodeliti i najviše tri specijalne nagrade.
9. Rezultati konkursa sa spiskom imena finalista konkursa (dvanaest učesnika koji budu ušli u uži izbor) biće objavljeni na sajtu Valjevske gimnazije, a finalisti Poetskog konkursa će biti lično obavešteni najkasnije do četvrtka 5. maja 2022. godine.
10. Finalisti konkursa i njihovi nastavnici će u ponedeljak, 16. maja 2022. biti gosti Valjevske gimnazije. Troškove prevoza snose škole učesnika Konkursa. Program počinje u 11 sati poetskim časom “Desanki u čast” na Trgu pesništva u Valjevu, posle čega se u Brankovini dodeljuje Nagrada “Desanka Maksimović” za pesničko delo nekom od naših istaknutih pesnika. U 17 sati, u Valjevskoj gimnaziji će se održati Svečano proglašenje pobednika 30. Poetskog konkursa i promocija pobedničke zbirke 29. Poetskog konkursa.

Detaljnija obaveštenja mogu se dobiti putem telefona 014/221-622 i 014/227-927, na sajtu Valjevske gimnazije www.valjevskagimnazija.edu.rs ili preko e-mail adresa [email protected] ili [email protected].

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.