Razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović održao je danas sastanak sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka.

Na sastanku su razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka, osmišljeni po ugledu na modele koji postoje u evropskim zemljama, i analizirane dosadašnje mere i aktivnosti koje su preduzete po ovom pitanju.

Nadležne organizacione jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podnele su Stefanoviću izveštaje o stanju infrastrukturnih objekata, kapacitetima Komande za obuku, kao i logističkim i normativnim preduslovima potrebnim za ponovno aktiviranje redovnog vojnog roka.

Stefanović je istakao da će tokom vikenda obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o realno mogućim modelima za eventualno donošenje odluke o ponovnom uspostavljanju sistema redovnog služenja vojnog roka, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.