REČENO – UČINJENO!

Ustanova za fizičku kulturu Valis u rekordnom roku obavila je neophodne pripreme za početak letnje kupališne sezone, tako da SRC Petnica zvanično počinju sa radom sutra, 1. juna. Petnica će ovog leta biti modernija, a uprkos novom identitetu i bogatijim sadržajima, kao i svakodnevnim poskupljenjima, cena ulaznica ostaje ista kao lani. Prva tri dana, ulazak na bazene biće besplatan za sve. Posetioci će zasigurno biti pozitivno iznenađeni novim izgledom celog kompleksa, kako zbog novih betonskih ploča i antikliznih podloga koje “opasuju” sve bazene, tako i mini akva parka i reprezentativne teretane na otvorenom. UFK Valis uložila je maksimalne napore da obavi ono što je pred sebe zacrtala kako bi ponuda ovog leta bila ne samo bogatija, nego i posve drugačija u odnosu na sve prethodne. Tako da rezime svega što je direktor UFK Valis najavio ukratko može da glasi: “Rečeno – učinjeno”.

Petnica-2

Punjenje olimpijskog bazena u SRC Petnica / Foto Valjevska posla

Celodenevna karta za ulazak na bazene koštaće kao prethodne godine – 250 dinara. Za kartu posle 15 časova treba izdvojiti 150 dinara, koliko košta i penzionerska ulaznica. Učenici će plaćati 100 dinara da uđu na bazene. Povlastice imaju samohrani roditelji sa dvoje i više dece, a besplatan ulaz imaju i roditelji u okviru akcije “3+”, zatim deca do 7 godina, kao đaci sa svim peticama i sportisti sa zapaženim rezultatima na republičkom nivou.

Zeljko-Ostojic

Željko Ostojić, direktor UFK Valis / Foto: Valjevska posla

Uložena sredstva koja su prethodila novoj letnjoj sezoni iznose između 45 milion i 50 miliona dinara. Zamenjeno je oko 1.000 kvadrata betonskih ploča oko bazena, stavljena je antiklizna podloga, postavlja se mini akva park na “školskom” bazenu, urađena je i teretana sa kvalitetnim spravama na otvorenom, uređene su sve zelene površine i pomoćni tereni u kompleksu.

“Uložili smo puno truda i sredstava u novi izgled SRC Petnica. Imali smo kraći vremenski rok od uobičajenog da uradimo sve što smo pred sobom zacrtali i mislim da će posetici biti prijatno iznenađeni onim što ih ovog leta očekuje na omiljenom kupalištu. Zamenjene su i kompletno rekonstruisane ploče na platoima oko svih bazena, koje su bile upitne poslednjih 15 godina. Bazen je otvoren 1983. godine, samim tim agresivna sredina je “pojela” svu armaturu. Ploče su bile neupotrebljive i nebezbedne, i bazen bi izgubio upotrebnu dozvolu da to nismo uradili. Situacija sa tim pločama je baš doterala 90. minut bez produžetaka. To je prva veća investicija na bezenim u Petnici od 1984. godine. Uradili smo ono što je neminovno, ali smo se potrudili da i stilski lepo izgeda. Tako da oko svih bazena imamo jednu antikliznu podlogu koja je moderna i prijatna. Dala je novi identitet našem sportsko-rekreativnom centru, a zadržala njegov tradicionalistički duh. Prema svim sertifikatima i standardima, to što je urađeno bi trebalo da bude prava stvar za SRC Petnica”, kazao je prvi čovek UFK Valis Željko Ostojić.

Valis-Valjevo-Petnica-Bazeni-Bazen-1

Valis-Valjevo-Petnica-Bazeni-Bazen-8Trenutno je u toku je srednja faza postavljanja mini akva parka sa tri tobogana na “školskom” bazenu, koji će početi sa radom između 15. i 20. juna, dakle petnaestak dana nakon otvaranja kupališne sezone.

“Srednji bazen na početku sezone neće biti u upotrebi nekoliko dana, usled radova na postavljanju mini akva parka. Sezona se otvara 1. juna, a prvi pravi “pik” počinje kad počne raspust, tako da mislim da to neće uticati puno na građanstvo i kupanje. Deo gde se izvode radovi svakako će biti obezbeđen. Totalno će biti bezbedno i sve što se radi u tom delu je van rizičnog kruga. Za razliku od ostalih bazena u Srbiji, mi nećemo naplaćivati posebne karte za korišćenje tih novih tobogana. To je uračunato u cenu ulaznice, jer želimo da naša ponuda i svi sadržaji budu dostupni svima, da omogućimo dolazak što  većeg broja dece i sugrađana. Cilj nam je da se svi posetioci osećaju prijatno i maksimalno se trudimo da im to omogućimo, rekao je Ostojić.

Sadržaj će svakako upotpuniti i nova teretana na otvorenom, koja zaista reprezentativno izgleda. Prostire se na 150 m2, na otvorenom delu između “školskog” i “malog” bazena. Ima kvalitetne sprave i biće prijemčiva ne samo sportistima, nego i srednjoškolcima i tinejdžerima.

“Poželeo bih svim sugrađanima lep boravak ovog leta u SRC Petnica. Naše kapije su otvorene za sve. Nadam se pozitivnim utiscima svih posetilaca, jer na kraju krajeva, relevantan je utisak građana i onih koji vole Petnicu, a ne ono što direktor izjavi”, poručio je u susret novoj letnjoj sezoni i posve novoj avanturi koja nas očekuje na petničkim bazenima, direktor UFK Valis Željko Ostojić.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.