Reorganizacija i rekonstrukcija prvi izazovi

Nakon 14 godina rada u Dom zdravlja, od čega je poslednje tri bila na čelu ove zdravstvene ustanove, dr Branka Antić je danas zvanično počela sa radom na funkciji vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Valjevo. Prvog radnog dana na novoj poziciji, dr Antić je za Valjevska posla najavila da je pred sebe kao prve izazove stavila reorganizaciju posla i kadra, sa ciljem efikasnosti u radu, i rekonstrukciju zgrade valjevske bolnice koja će stratovati početkom sledeće godine.

Dr Branka Antić, v.d. direktora OB Valjevo / Foto: Valjevska posla

“Danas, prvog radnog dana u bolnici, sam na kolegijumu najavila kako ćemo raditi, da ćemo se malo reorganizovati i promeniti u cilju efikasnijeg rada. Kada krene rekonstrukcija moramo praviti još neke izmene. Idemo odeljenje po odeljenje sa reorganizacijom. Neće svuda biti smenjen rukovodeći kadar, ali će po sistematizaciji biti preraspoređeni ljudi. Ne mora da znači da svi treba da budu zamenjeni, moram da vidim tačan broj, prvenstveno tehničara, na određenim odeljenjima da bi to funkcionisalo onako kako treba, da bi pacijenti bili zbrinuti, ne samo u smislu operacija i davanja terapija, već videti i negu i nivo higijene i sve ostalo. Tu ima mnogo posla, tako da polako, jedno po jedno”, kazala je v.d. direktora OB Valjevo dr Branka Antić.

Prema njenoj najavi, kada je reč o reorganizaciji valjevske bolnice, prvi na listi biće Urgentni centar.

“Urgentni centar, prema mom mišljenju, ne funkcioniše kako treba. Mi imamo stvarno odlično osoblje, ali neko je to jako loše organizovao, tako da već u glavi imam šta ako se ponovi korona. Urgentni centar ostaje gde jeste, ali će kovid biti izmešten, kovid pacijenti se neće pregledati u Urgenetnom centru, da ne bi trpeli ostali pacijenti koji treba da se zbrinu tu. Mislim da nije bilo fer prema pacijentima koji su bolovali od drugih bolesti i koji su imali traume. Kovid pacijenti su dugo čekali, a i ostali pacijenti su dugo čekali i to ne može tako da funkcioniše. Mora sve da se radi brzo i efikasno.”, istakla je dr Branka Antić.

Ona očekuje da početkom sledeće godine počne dugo iščekivana rekonstrukcija zgrade Opšte bolnice Valjevo.

“Kada bismo uspeli pre, bilo bi odlično, ali ako ne, krenućemo sa radovima čim krene naredna godina. Dugo se čekalo sa tim i ja sam prilično nestrpljiva, s obzirom na to da sam ostavila divan rekonstruisan objekat Doma zdravlja želela bih što pre da se krene i završi rekonstrukcija i Opšte bolnice. Tri godine je bilo isuviše vremena da se oni dogovore šta hoće, a šta ne. Sada će se raditi onako kako treba da bude, a to će projektant odrediti. Da li će Mašinoprojekt uraditi to do kraja, ili će nekog angažovati, ili će neko treći preuzeti sve to, to ćemo videti. U svakom slučaju, mislim da je bilo dovoljno vremena za želje i pozdrave. Idemo u rekonstrukciju bonice koja treba da dobije i novi oblik i novi kadar, naravno uz ovaj stari, koji je odličan, samo niko nije srećan što radi u ovakvim uslovima. Kad budemo dobili novo ruho, biće tu i novog elana. Neće se toliko uslišiti neke želje, pošto su neke bile i nerelane, bolnica treba da služi pacijentima, a ne za neki naš specijalan komfor. Svakako da zaposleni treba da imaju komfor, ali ne na uštrb pacijenata”, rekla je v.d. direktora OB Valjevo.

Dr Branka Antić je u intervjuu za Valjevska posla još napomenula da su u valjevsku bolnicu stigli nova Angio sala i novi skener, koji će se biti stavljeni u funkciju što pre kako bi bili na usluzi pacijentima.

Dr Branka Antić, v.d. direktora OB Valjevo / Foto: Valjevska posla

Dr Branka Antić je rukovodstvo vljevskom bolnicom preuzela od dr Zorana Đurića. Prethodno je 14 godina bila deo kolektiva valjevskog Doma zdravlja, od toga poslednje tri je bila čelnik te zdravstvene ustanove. Pre Doma zdravlja, 5 godina je radila u bolnici, na Grudnom odeljenju i Urgnetnom centru. Za v.d. direktora Doma zdravlja imenovana je u julu 2018, zameniviši na toj poziciji dr Zavena der Hazarjana.

U teškim pandemijskim uslovima, kada je Valjevo bilo jedan od najugroženijih gradova u Srbiji, kao direktor Doma zdravlja, uspešno je organizovala rad kovid ambulanti i vakcinalnog punkta, a u vreme vanrednog stanja i testiranje građana na prisustvo korona virusa, koje je Dom zdravlja morao da preuzme usled obustavljanja rada gradskog Zavoda za javno zdravlje, jer su zaposleni u Zavodu bili COVID-19 pozitivni. Za vreme mandata dr Branke Antić okončana je i rekontrukcija zgrade Doma zdravlja, koja je započeta samo par meseci pred izbijanje epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.