Reporteri VAmateri: Ko baca kamionske gume u Gradac?

Naš sugrađanin Slobodan Tešić poslao nam je fotografije kamionskih guma koje su on i njegovi prijatelji izvukli iz reke Gradac, čiji je ceo tok zaštićen zakonom kao prirodno dobro od izuzetnog značaja. Gume su pronađene u delu koji je nazvan “Plava laguna”, u blizini Degurića.

Kamionske gume - reka Gradac (3)

“Od kuda istrošene kamionske gume u Gradcu?”, pita Slobodna Tešić.

“Danas smo izvadili dve iz vode, a jedna je bila na obali. Da vas zamolim, objavite ove slike i pokušajte da istražite ko ih baca u zlata vrednu vodu našega Gradca”, glasi komentar koji je ovaj naš Reporter VAmater poslao uz fotografije.

Kamionske gume - reka Gradac (2)

Ova objava treba da skrene pažnju na zlo i štetu koje čovek čini prirodi, ne shvatajući da to sve čini(mo) sam(i) sebi!

Hvala našem sugrađaninu Slobodanu Tešiću i njegovim prijateljima koji brinu o prirodi i što su nam skrenuli pažnju na ovaj problem i uputili apel ostalim sugrađanima da ne prljaju i zagađuju vodotokove i okolinu! Gradac je dvorište svih nas Valjevaca i treba ga čuvati i negovati!

Kamionske gume - reka Gradac (1)

Valjevska posla imaju rubriku pod nazivom “Reporteri VAmateri “, u kojoj naši sugrađani fotografijama imaju priliku da skrenu pažnju na određena dešavanja, da ukažu na problematiku sa kojom se susreću, pohvale ilipokude nečiji rad, ili jednostavno zabeleže telefonom ili fotoaparatom nešto interesantno što misle da vredi pomena.

U susret zajedničkoj akciji vas i nas, pišite nam i šaljite svoja foto zapažanja na e-mail adresu: [email protected]sa naznakom “Reporteri VAmateri”!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.