Rukovodstvo Krušika dalo svoje predloge za povećanje plata! Čeka se zvaničan stav Štrajkačkog odbora nakon razgovora sa nezadovoljnim radnicima!

Juče je nakon jednočasovnog štrajka upozorenja radnika “Krušika” održan sastanak članova Štrajkačkog odbora sa članovima Izvršnog odbora i rukovodstva HK “Krušik” na čelu sa v.d. generalnog direktora “Krušika” Jovankom Andrić, na kojem je razmatran jedini zahtev nezadovoljnih radnika, a to je povećanje ličnog dohotka u NETO iznosu od 10.000 dinara. Rukovodstvo je predložilo povećanje zarade za najugroženije, odnosno za one zaposlene koji imaju najniže grupe složenosti, i to tako što će radnicima koji imaju od 8. do 11. grupe u aprilu mesecu povećati platu za 5.000 dinara,  a od 12. do 13. grupe zaradu uvećati za 2.000 dinara. Varijanta isplate koja bi se realizovala počev od jula (junska plata) pa nadalje (biće predmet ponovnog razmatranja), podrazumeva kombinaciju jednokratne naknade, podizanje vrednosti boda i podizanje iznosa toplog obroka, shodno dogovoru. Štrajkački odbor se obavezao da da zvaničan stav nakon razgovara sa zaposlenima.

Valjevo

Upravna zgrada HK Krišik / Foto: Valjevska posla

Sastanak je trajao puna dva i po sata, a štrajkački odbor je na početku sastanka izjavio da oni kao izabrani predstavljaju nezadovoljne radnike i da ne donose samostalno odluke, već da je potrebna saglasnost većine zaposlenih koji su danas štrajkovali iz PJ-1 (od 595 zaposlenih predati su potpisi 515 zaposlenih), navodi se, izmešu ostalog, u zapisniku sa sastanka u koji su Valjevska posla imala uvid.

Takođe se navode i tri zaključka koja su doneta. Prvi je da postoji saglasnost obeju strana da je osnovni cilj očuvanje stabilnosti fabrike. Drugi da se u narednom periodu poveća zadovoljstvo zaposlenih kroz podizanje zarade zaposlenih povećanjem vrednosti bola, iznosa toplog obroka i jednokratne naknade u kombinaciji koja je predmet dogovora, kao i da je rast zarada zaposlenih neophodno usklađivati sa ostvarenom realizacijom u prethodnom kvartalu, a kao treći zaključak se navodi razmatranje visine zarade u kontinuitetu na kraju svakog kvartala.

“Na osnovu trenutnih mogućnosti i ostvarene realizacije u prvom kvartalu koja je ispod planirane, rukovodstvo predlože povećanje zarade zaposlenih za najugroženije, odnosno one koji imaju najniže grupe složenosti i to:

– Varijanta isplate koja bi se realizovala u aprilu: od 8. do 11. grupe isplatiti zaradu uvećanu za 5.000 dinara,  od 12. do 13. grupe isplatiti zaradu uvećanu za 2.000 dinara. 

– Varijanta isplate koja bi se realizovala počev od jula (junska plata) na nadalje (biće predmet ponovnog razmatrana) podrazumeva kombinaciju jednokratne naknade, podizanje vrednosti boda i podizanje iznosa toplog obroka, shodno dogovoru”, piše u zapisniku sa jučerašnjeg sastanka.

Sastanku koji je trajao od 13 do 15.30 časova prisustvovali su članovi štrajkačkog odbora i Izvršnog odbora HK “Krušik”, v. d. generalnog direktora Jovanka Andrić, izvršni direktor za tehničko tehnološke poslove i proizvodnju Snežana Milovanović, izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Dragan Radojičić, uz prisustvo predstavnika Uprave za odbrambene tehnologije SMR MO pukovnika Veljka Petrovića, u svojstvu predsednika NO i potpukovnika Dragana Bogosavljevića.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.