Ružić: Dobar odziv prosvetnih radnika za vakcinaciju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je da je odziv prosvetnih radnika za imunizaciju dobar i da je tokom današnjeg dana njih 8 000 primilo vakcinu.

Ministar je istakao da je država obezbedila vakcine dok u mnogim državama imunizacija još nije ni počela, kao i da i dalje ulaže napore da obezbedi dodatne količine.

Sačinjen je plan vakcinacije i prosvetni radnici su među prioritetima, što nije slučaj u mnogim zemljama. Svima nama cilj bi trebalo da bude da se vratimo normalnom životu i radu, a to možemo samo vakcinisanjem“.

Ružić je pohvalio organizaciju na Sajmu i ostalim punktovima za vakcinaciju i još jednom zahvalio zdravstvenim radnicima, zaposlenima u Kancelariji za informacione tehnologije i eUpravu, volonterima medicinskih škola i svim drugim uključenima u ovaj ozbiljan posao.

On je pozvao prosvetne radnike i ostale građane koji se još nisu prijavili da to učine (imunizacija.euprava.gov.rs) i podsetio da su vakcine bezbedne i da su prošle sve kontrole relevantnih institucija.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.