Ružić sa predsednikom Vučićem o inicijativi za nacionalne udžbenike

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić na današnjem sastanku sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao je o inicijativi predsednika da država sačini udžbenike za očuvanje nacionalne istorije i identiteta – za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.

Dao sam nalog da se formira radna grupa koja će realizovati inicijativu predsednika. Sadržaji udžbenika za predmete koji su važni za naš nacionalni identitet moraju da budu pažljivo birani. Najpre, trebalo bi da izmenimo Zakon o udžbenicima, da pozovemo autorske timove kroz javni poziv i formiramo tim koji će pripremiti i izraditi udžbenike, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja“, rekao je Ružić.

Za ovaj proces, prema njegovim rečima, bio bi zadužen Zavod za udžbenike, kao jedini državni izdavač.

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima Zavoda za udžbenike razgovarali smo o reorganizaciji te ustanove i smatram da bi na ovaj način Zavod doprineo dodatnom obezbeđivanju kvaliteta udžbenika za našu decu“, izjavio je Ružić.

On je istakao da će ove nedelje biti održan prvi sastanak te radne grupe.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.