“Ružice i šapice” i “Četnička gibanica” najbolje ocenjeni specijaliteti u nadmetanju “Probaj i oceni”

Na platou ispred Narodne biblioteke Osečina nedavno je organizovano zanimljivo nadmetanje pod nazivom „Probaj i oceni“, koje je privuklo veliku pažnju posetilaca i vrednih domaćica. Posetioci su imali priliku da probaju sve spremljene specijalitete tog dana i da ocene one najbolje. Nagrađen je kolač pod nazivom „Ružice i šapice“ Nevene Antić i „Četnička gibanica“ kao delo „Zlatnih ruku Ljiga“. Nagrade u vidu poklon vaučera obezbedio je naš ljubičasti komšija – Europrom .

374733726_741070511401396_3186138036492301400_n

Inicijativa “Probaj i oceni” imala je za cilj da promoviše domaću kuhinju. Posetioci su imali priliku da probaju različite specijalitete, tradicionalna jela, razne kolače, slatkiše i slaniše, koje su pripremale domaćice ne samo iz Osečine. Nakon degustacije, nisu izostale ni ocene publike, kao i mišljenja o ukusu i kvalitetu spremljenih đakonija.

Sponzor nadmetanja bila je kompanija Europrom, poznata po društveno odgovornom angažmanu i brojnim inicijativama. Zahvaljujući Europromovoj podršci, za srećne dobitnice bile su obezbeđene nagrade u vidu vrednih poklon vaučera. Za najukusnije spremljene zalogaje progčašeni su kolač pod nazivom „Ružice i šapice“ koji je napravila Nevena Antić i „Četnička gibanica“ koju je pripremila ekipa „Zlatne ruku Ljiga“.

373075080_299445979400424_7667592659519147729_n

Atmosfera na ovom nadmetanju, upriličenom u okviru programa ovogodišnjeg Sajma šljiva u Osečini, bila je nesvakidašnja i veoma uzbudljiva. Posetioci su se (z)družili uz ukusne zalogaje i bili svojevrstan žiri koji je u mnoštvu raznoraznih đakonija odabrao najbolje. Nagrade koje je obezbedio Europrom dodatno su učinili ovaj događaj interesantnijim i to je bio sjajan način da se podrže vredne domaćice i da se promoviše kvalitetna domaća kuhinja.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.